Gachályi Gréta

2020.08.31. 16:54

Három számban is érmes a csabai vívó

A Magyar Vívó Szövetség döntése alapján a járvány miatt félbeszakadt 2019–2020-as versenyszezonból a pengeforgatók ősszel két bajnokságot pótolnak be.

G. P.

Az első a Szolnokon, hétvégén megrendezett utánpótlás vidékbajnokság volt. A szövetség elnöksége szigorú feltételekhez kötötte a részvételt. A verseny „zártkapus” volt, az éppen páston küzdők kivételével mindenkinek kötelező volt a maszkviselés és a biztonsági távolságot is betartották a lehetőségek szerint.

A békéscsabai Alföld Vívó Akadémia fiataljai már nagyon várták, hogy megmérethessék magukat. Három érmével legeredményesebb versenyzőjük Gachályi Gréta lett, aki aranyérmet vehetett át a serdülők egyéni versenyén, itt a csapattal (Kovács Emese és Dékány Viktória volt még tag) a dobogó második fokára állhatott fel, míg az újoncok egyéni számában második helyezést ért el. Juhász Hanna Réka a törpicik közt jeleskedett, az egyéni versenyen ezüstérmet akasztottak a nyakába, míg Pataki Annával és Virág Reginával a dobogó legfelső fokára állt a csapatversenyen.

Ugyancsak a legfiatalabb korosztályban bérelték ki a dobogót az AVA vívói, Anda Milán és Petrovszki Áron bronz-, Suhajda Péterrel és Szelezsán Martinnal kiegészülve csapatban ezüstérmesek lettek.

A serdülő korosztály fiú versenyében mindhárom viharsarki párbajtőröző a dobogóra állhatott, Krnács Tamásé lett az ezüstérem, Apáti Bálint és Tóth Marcell a harmadik helyen zárt. Csapatban a lányokhoz hasonlóan ők is másodikok lettek.

Az akadémisták gyermek fiú csapata, Sáfián Áron, Bencsik Áron, Harmath Krisztián összeállításban bronzéremmel zárta a rendkívül eredményes hétvégét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában