kézilabda

2020.08.04. 14:43

Fontos front az NB I. az Előre NKSE-nek

A EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE-nél évek óta ragaszkodnak ahhoz, hogy legyen csapatuk a III. osztályban. Ennek egyszerű oka van, azoknak a fiataloknak is játéklehetőséget szeretnének biztosítani, akik kevesebbet játszanak az NB I-es felnőtt, illetve az I. osztályú ifjúsági bajnokságban.

G. P.

Fábián Csabának gyakorlatilag mindhárom fronton küzdő csapatra rálátása van, hiszen az NB I-eseknél Vida Gergő segítőjeként, míg az ifjúságiaknál és a serdülőknél edzőként dolgozik.

– Elsősorban az első osztályú bajnokságra koncentrálunk, az NB II-ben ugyanis azok játszanak, akik máshol kevesebb játékperchez jutnak – mondta a kiváló szakember. – Generációváltás zajlik nálunk, hiszen vannak olyan ifisták, akik a felnőttekkel készülnek, ott is fognak játszani, illetve olyanok, akik a felnőttben és az ifiben is. Ők már nem valószínű, hogy visszajátszanak az NB II-be. A csapatok felkészülése párhuzamosan zajlik, az ifik ugyanannyi edzésmunkát végeznek el, mint a felnőttek. Az NB II-es felnőtt-bajnokságban mondhatni gyerekek játszanak, az említett ifisták és a serdülők, utóbbiaknál egyébként feljebb tolták a korhatárt, a 16 évesek még maradhatnak e korosztályban.

Fábián szerint tavaly megállták a helyüket az NB II-ben (a csonka bajnokságban a 2. helyen álltak – a szerző), idén azonban a tisztes helytállás, a biztos bennmaradás a cél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában