Kézilabda

2020.08.18. 12:17

Erős csapat körvonalazódik Köröstarcsán

Az NB II.-es mezőny első harmadát célozzák meg Köröstarcsán, ennél rosszabb eredmény csalódást jelentene mind a vezetőknek, mind az edzőknek.

G. P.

A megnövekedett munkája miatt már több esetben az edzői feladatokról lemondani szándékozó Molnár Zoltán marad a csapat mellett, bár, ahogy mondja, segítője, az erőnléti munkát is magára vállaló egykori klasszis játékos, Mohácsi Árpád nélkül nehezen boldogulna.

– Sajnos nem tudok minden edzésen jelen lenni, ilyenkor is Árpi segít – mondta Molnár Zoltán. – Június vége óta tartanak a tréningek, hetente háromszor találkozik egymással a csapat. Három labdás edzéssel a hátunk mögött a héten, Szarvason a Csepel ellen lejátszottuk az első tesztmérkőzésünket. Még ólomlábakon jártak a fiúk, de ez az elvégzett alapozómunka után érthető is.

Felfrissült a játékoskeret, Petrovszki Attila egyetemi tanulmányai miatt nem vállalta az edzésre járást, a veterán, elnyűhetetlen 53 esztendős Pásztor István Csongrádon veszi át az edzői munkát, aki vitte magával Blaskó Tamást is.

Az érkezési oldalon négyen szerepelnek. A több évig Németországban dolgozó egykori békési játékos, Molnár Sándor (31) személyében egy jobbszélső, jobbátlövő csatalakozott a tarcsai csapathoz. Mezőtúron kézilabdázott tavaly a 31 éves beálló, Kovács István, a balátlövő Branyiczki György (25) és az irányító, zavaró Sárosi Gergő (32) is.

– A bajnoki rajtig összesen hat edzőmérkőzésen szeretnénk pályára lépni, a Békéscsaba DKSE-vel és a Berettyóújfaluval már lekötöttünk egy-egy partit, de tervezzük, hogy a Békéscsabai Belvárosi DSK-val és egy erős NB I. B-s csapattal is összemérjük az erőnket. A célunk idén az, hogy bekerüljünk a mezőny első harmadába – mondta Molnár Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában