Atlétika / ultrafutás

2020.07.31. 15:14

Zétényi Szvetlana második lett

A Tiszafüredi Ultra Tisza-tó futóversenyen a nőknél a 126 km-es távon másodikként ért célba, Zétényi Szvetlana, a Kopp Békéscsabai AC versenyzője.

V. L.

A viadalról így számolt be a kiváló futónő:

– Az utóbbi hónapok elmaradt versenyei után ezt a versenyt az eredetileg tervezett időben rendezték meg. A viadal előtti nap indultunk Tiszafüredre. Egész nap esett az eső, de épp a rajtszám átvételére elállt. Átvettem a Maraboo nyomkövetőm, amit Márkus Öcsi jóvoltából viselhettem. Reggel hatkor rajtolt a mezőny, majd hamar eloszlott a tömeg, mindenki felvette a saját tempóját. Eleinte fátyolfelhős volt az ég, igazi futóidő. Az első ötven kilométeren még tudtam élvezni, hogy újra versenyzek. A pálya ismerős volt, hiszen 2018-ban már teljesítettem a távot. Tudtam, hogy nagyon fontos a melegben a biciklis frissítés is, ezért vittem magammal a már jól bevált kísérőmet, Plavecz Andreát, aki nélkül nem így sikerült volna a verseny. A frissítés jól működött, a nagy melegben sok jég fogyott. A fordító után szinte az egész mezőnnyel találkoztam, köszönöm a sok-sok biztató szót, szurkolást. A táv háromnegyedéig szépen tartottam a tervezett tempót, de aztán becsúszott egy-két séta is, addigra igazi nyári idő lett. Végül 11 óra 37:24 perces futás után másodikként értem célba Lubics Szilvia mögött. Gratulálok minden teljesítőnek! Nagyon nagy megtiszteltetetés volt egy dobogón állni Lubics Szilvivel, Csécsei Zoltánnal, Horn Zsanetttal, Beda Szabolccsal és Csereklei Józseffel. Köszönöm a felkészítést, és a bizalmat edzőmnek, Maráz Zsuzsinak. Köszönöm a támogatást, és a sok segítséget a Kopp Békéscsabai Atlétikai Clubnak – zárta beszámolóját Zétényi Szvetlana.

A csabai futónő, miután a célba ért /Beküldött fotó/

A 126 km-es női verseny végeredménye: 1. Lubics Szilvia 11 óra 13:43 perc, 2. Zétényi Szvetlana 11:37:24, 3. Horn Zsanett 12:49:40.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában