Labdarúgás

2020.07.17. 13:01

Visszaléptek a B-osztályba a gádorosiak

Nagy talány, hogy miként alakulnak a következő évi osztályok, ám az már biztos, hogy a gádorosi csapattal csak a megyei II./B csoportban találkozhatunk ősztől. A miértről Pisont András elnök meglehetősen kendőzetlenül beszélt.

G. P.

– Az előző évi eredményeinkből, amikor nulla ponttal zártunk és a keretben végbement nyári változásokból kiindulva hoztuk meg a meg a döntést, hogy egy osztályt hátrébb léptetjük a csapatot – mondta a vezető.

Szabó Zoltán edző nem számíthat Györgyi Zoltán (Mezőkovácsháza), Nagy Dávid és Lipcsei Líviusz (mindkettő OMTK-Rákóczi), Ordó Sándor és Jónás Csaba (mindkettő Pusztaföldvár), Péter József (Szentesi Kinizsi) és Szokolai Zsolt Tamás (külföldi munkavállalás) szolgálataira. Az érkezési oldalon viszont csak Pecznyik Lajos Gábor és, Tóth Krisztián (mindkettő OMTK-Rákóczi) és Tóbiás Nándor (Csanytelek) neve szerepel.

– Megfogyatkoztunk, mindössze három minőségi labdarúgót tudtunk igazolni, de így is a mezőny első felébe taksáljuk magunkat a B-csoportban – tette hozzá Pisont András. – Sajnos a játékosok nincsenek tisztában azzal, hogy a kialakult járványügyi helyzetben az egyesületeknek gazdaságilag mennyire beszűkültek a lehetőségeik, a döntő többségük elvárható teljesítménye ráadásul köszönő viszonyban sincs az anyagi igényekkel, pedig hát ez elvileg nem profi világ... A baj az, hogy így is mindig találnak maguknak olyan helyet, ahol megfizetik őket, ezzel megásva az amatőr foci sírját! Nekünk nincs arra keretünk, hogy az ilyen játékosok igényeit kielégítsük, így azután a saját utánpótlásunkra kell támaszkodnunk, ami minden tekintetben jobb „befektetés”.

A gádorosi labdarúgók május vége óta folyamatosan edzésben vannak, heti két foglalkozással, valamint hétvégi edzőmérkőzésekkel készülnek az új kihívásokra. Összecsapnak a Nagyszénással, a Kaszaperrel is.

A hátralévő edzőmérkőzések időrendje

Július 18., szombat, 18.00: Kondorosi TE–Gádorosi LSE

Július 24., péntek, 18.00: Gádorosi LSE–Nagyszénás SE

Augusztus 1., szombat, 18.00: Kaszaper FC–Gádorosi LSE

Augusztus 8., szombat, 18.00: Gádorosi LSE–?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában