Galli Zsolt

2020.07.22. 08:46

Újra bizalmat kapott a csabai vezetőedző

Negyedik ciklusát kezdi el a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) elnökségi tagjaként Galli Zsolt. A békéscsabai Alföld Vívó Akadémia vezetőedzője a vidéki szakosztályok képviseletét látja el a grémiumban.

Gajdács Pál

Galli Zsolt harmadik ciklusát kezdi meg az újraválasztott Csampa Zsolt elnöksége idején (ezt megelőzően egy ciklus erejéig a korábbi elnök munkáját is segítette tagként). A közgyűlést megelőzően a békéscsabai szakember a vidéki szakosztályok küldötteinek tájékoztatást adott az elmúlt négy évben elvégzett munkáról.

– Feladatom, hogy a vidéki egyesületek hozzám forduló tagjainak ügyét képviseljem az elnökségben – mondta Galli Zsolt. – Sikeres évek vannak mögöttünk, és abban bízunk, hogy sikeresek is tudunk maradni. A koronavírus-járvány miatti speciális helyzet megoldása, a vívóélet újraindítása jelenti az aktuális feladatot az MVSZ számára. Sajnos elmarad az Egyesült Államokban tervezett kadett- és junior-világbajnokság, ami a klubunkat is érinti, hiszen azon versenyzőnk, Keszthelyi Zsombor is indult volna. A fiatalok következő világbajnoksága az eredeti tervek szerint 2021 áprilisában Kairóban lesz. Nem ismerjük a vírushelyzet gazdaságra gyakorolt hatását, így azt sem, hogy anyagilag hogy áll majd a magyar vívás. Nem szeretnénk szigorú megvonásokat alkalmazni. A büdzsé most jól áll, az MVSZ tartalékot is tudott képezni, ám a támogatás minden bizonnyal így is csökkenni fog.

Galli Zsolt a tanítványaival: Dékány Kingával (balra), Kazár Dórával

Galli Zsolttól megtudtuk, hogy várhatóan augusztus végén a vidékbajnokságok vezetik majd fel a hazai vívószezont és várhatóan szeptemberben pótolják az Olimpici országos bajnokságot.

– Emiatt az Alföld Vívó Akadémia felkészülési időszaka is lerövidül. Versenyzőink a fizikai munka nagy részét otthon kénytelenek elvégezni, az augusztus 3-i kezdés után már szinte azonnal a szakmai munkával foglalkozunk – tért át a „háza tájára” a szakember. – A versenynaptár-tervezet elkészült, azt az augusztus elején megtartandó elnökségi ülésen vitatjuk meg, és várhatóan el is fogadjuk.

Novembertől lehetnek FIE-versenyek

Várhatóan novembertől lesznek hivatalos, a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) által rendezendő versenyek. A FIE legmagasabb szintű döntéshozó bizottsága, a Végrehajtó Bizottság videókonferencián tartott ülést a napokban, és hozott döntéseket a Covid–vírus miatt kettétört versenyesztendővel kapcsolatosan. A következő, már 2020–21-es versenyszezon kezdetét novemberre tervezik, ami megfelel a korábbi évek rendszerének. Azzal a kivétellel, hogy a szeptember-októberi szatellit versenyeket nem tartják meg. A nemzetközi szervezet ismét hangsúlyozta közleményében, hogy abban az esetben lesznek hivatalos versenyek, amennyiben azt az egészségügyi helyzet lehetővé teszi, illetve nem esnek beutazási korlátozások alá az esetleges résztvevők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában