atlétika

2020.07.06. 09:43

Több számban is békéscsabai dobó nyakába került az aranyérem

Befejeződött a Dél-Alföldi Dobó versenysorozat, melynek utolsó helyszíne a hétvégén Kecskemét volt. A viadalról hiányzott a súlylökő világbajnok békéscsabai Márton Anita, aki még az egy héttel korábbi hazai versenyen szenvedett húzódást.

Gajdács Pál

A koronavírus-járvány miatt még júliusban is csak az idény legelején vagyunk, ám a dobók máris egy széria végén járnak, ami a ráhangolódás, a felkészülés szempontjából nemzetközi megmérettetések híján nagy jelentőséggel bírt.

Kecskeméten a felnőtteknél ketten is a dobogó tetejére léphettek a békéscsabai színek képviselői közül, Bogdán Annabella gerelyhajításban, Szebegyinszki Richárd diszkoszvetésben győzött. Előbbi formájára nem lehet panasz, hiszen nem sokkal maradt el idei legjobbjától, az éppen egy hete Gödöllőn dobott 53,62 méteres eredményétől, Kecskeméten is 53 méter fölé jutott. A 2015-ös ifjúsági világbajnokságon ötödik helyig jutó 22 éves Szebegyinszki Richárd több mint két és fél métert vert a BSC-s Gulyás Norbertre.

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club dobói közül többen is remekeltek, így az újoncoknál mindkét számában egyéni csúcsot elérő, a diszkoszvetést meg is nyerő Priskin Luca, valamint a serdülőknél a diszkoszban győztes, súlylökésben ezüstérmes Baukó Petra.

A Kopp Békéscsabai AC eredményei. Felnőtt férfi. Diszkoszvetés: 1. Szebegyinszki Richárd 47,59 m.

Ifjúsági fiú. Súlylökés: 3. Csizmazia Áron 14,53 m. Diszkoszvetés: 4. Csizmazia Áron 43,14 m. Serdülő fiú. Súlylökés: 6. Priskin István 12,76 m. Diszkoszvetés: 3. Priskin István 50,04 m. Újonc fiú. Súlylökés: 2. Lakatos Áron 10,41 m. Diszkoszvetés: 2. Lakatos Áron 30,88 m.

Felnőtt női. Gerelyhajítás: 1. Bogdán Annabella 53,07 m. Serdülő leány. Súlylökés: 2. Baukó Petra 11,45 m, 6. Kovács Kamilla 8,88 m. Diszkoszvetés: 1. Baukó Petra 32,46 m, 2. Kovács Kamilla 25,40 m. Újonc leány. Súlylökés: 5. Priskin Luca 8,40 m. Diszkoszvetés: 1. Priskin Luca 23,44 m.

A négy fordulóból álló sorozat első viadalát Szegeden rendezték, majd Szentes után Békéscsaba volt a helyszín. A legnagyobb versenyzői gárdát felvonultató esemény a viharsarki volt, amely kiegészült az ügyességi, futó és gyalogló számokkal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában