tenisz

2020.07.27. 14:52

Szolnok megyei sikerekkel zárult a szarvasi verseny

A péntek éjszaka lehullott jelentős mennyiségű eső nem tett jót Szarvason, az Erzsébet-ligetben fekvő teniszpályák talajának, Kézsmárki Zoltán szakszerű pályamunkálatai révén 11 órától így is elkezdődhettek a IV. Venásch György-emlékverseny küzdelmei. Összesen 36 egyéni és 15 páros nevezés futott be az Ecker Roland vezette mini szervező teamhez.

V. L.

A viharsarkiak mellett négy további megyéből érkeztek résztvevők egy jó játék reményében, és hogy megemlékezzenek az egykori csupa szív oktatóról, akinek a most pályára lépő teniszezők közül is sok köszönheti a remek alapokat.

A házigazdák három kategóriában hirdettek végeredményt. Érdekesség, hogy valamennyi Jász-Nagykun-Szolnok megyei versenyző sikerével zárult. A 45 éven felüliek csatározásait a szolnoki Csoma Gábor nyerte, az ennél fiatalabbak kategóriáját pedig Németh Csaba Jászapátiból. Ők ketten a párosra is összeálltak és ott sem akadtak legyőzőre. A helyieknek Samu Tamás, Gruner Benedek, Parczen Benedek és a Gyurkó Anita, Gruner Benedek duó révén jutott dobogót érő helyezés.

– Azt gondolom, hogy a színvonalra idén sem lehet panasz, hiszen rendkívül képzett játékosok tiszteltek meg bennünket – mondta el Eckert Roland. – Ezúton is szeretném megköszönni Gyurkó Anita segítségét, Venásch Zsoltnak a színes díjakat, Fabó Évának a gyönyörű plaketteket, Ludman Sándornak, hogy mindig profi versenybírónk, továbbá Pesztránszky Viktornak a kifogástalan vendéglátást. Reményeink szerint jövő nyáron folytatása következik.

Végeredmény. Férfi egyéni, 45 év felett: 1. Csoma Gábor (Szolnok), 2. Kovács Zoltán (Békéscsaba), 3. Samu Tamás (Szarvas) és Megyeri Ákos (Békéscsaba).

Férfi egyéni, 45 év alatt: 1. Németh Csaba (Jászapáti), 2. Gruner Benedek (Szarvas), 3. Parczen Benedek (Szarvas) és Hankó Bálint (Békéscsaba).

Páros: 1. Németh Csaba, Csoma Gábor, 2. Mihály István, Mihály Dániel (Békéscsaba), 3. Gyurkó Anita, Gruner Benedek (Szarvas) és Hankó Bálint, Ludman Sándor (Békéscsaba, Debrecen).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában