Labdarúgás

2020.07.02. 13:58

Megfelelt a stadion a biztonságtechnikai elvárásoknak

Csütörtökön délelőtt tartották meg a szokásosnak nevezhető, szezon előtti biztonságtechnikai ellenőrzést, és pályabejárást a békéscsabai Kórház utcai Stadionban. Mint ismeretes az NB II.-es labdarúgó-bajnokság egy hónap múlva, augusztus 2-án kezdődik.

V. L.

A Magyar Labdarúgó Szövetség, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, a Békéscsabai Rendőrkapitányság, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatal Hatósági Főosztály Népegészségügyi Intézete, az Országos Mentőszolgálat, a Vagyonkezelő ZRt. és a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. munkatársai köszöntötték egymást, és gyors egyeztetés, valamint a korábbi megbeszélések eredményeinek felelevenítése után megtekintették a nézők biztonsága érdekében létfontosságú létesítményeket, és dokumentálták a látottakat.

Az Előre pénteken 18 órakor a Kórház utcai stadionban játszik edzőmeccset /Archív fotó/

Mivel a járvány-helyzet minden folyamatban lévő projektet igen hátrányosan befolyásolt, így a 2020–2021-es szezonban az előző idényhez képest lényeges változások, és változtatások nélkül, a korábban megszokott módon használható majd a Kórház utcai stadion nézők jelenlétében történő mérkőzések megrendezésére. Egy-egy hasonló szemlére való felkészülés mindig rengeteg munkával, felülvizsgálattal és a szükséges jegyzőkönyvek előállításával jár, így mind a klub, mind pedig a hatóságok részéről kiemelt erőfeszítéseket követel.

A mérkőzések rendezésének részleteit, azok biztonsági besorolását az ORFK Minősítő Bizottsága állapítja meg a későbbiekben, a sorsolás és egyéb körülmények áttekintését követően. A határozatok függvényében a csabai klubnak ezekhez mindenben alkalmazkodnia kell, és fontos feladat az előírt feltételek biztosítása.

Hír még a lila–fehérek háza táján, hogy új ellenfelet találták, miután a nagyváradi együttes a járvány helyzet miatt lemondta a szombatra tervezett felkészülési mérkőzést. Az Előre pénteken 18 órakor a Kórház utcai stadionban az NB III.-as Szegedi VSE csapatát látja vendégül edzőmérkőzés keretében. Hírportálunkon korábban már beszámoltunk arról, hogy kik távoznak az Előrétől, nos a fiatal Varga Tamás Károly nem hagyja el a klubot, csak a jövőben a megyei I. osztályban szereplő második csapatban számítanak rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában