röplabda

2020.07.08. 09:57

Tovább magasodik a BRSE

Újabb fiatal, Egyesült Államokból érkező játékost nyert meg céljai érdekében a Swietelsky-Békéscsabai RSE. A 193 centiméter magas M’Kaela White center és átló poszton is bevethető.

G. P.

A 22 éves nyitásfogadó ütő Lindsey Vander Weide mellett M’Kaela White személyében egy újabb tengerentúli játékos csatlakozik az ötszörös magyar bajnokhoz. A 23. életévét január 5-én betöltő „MK” becenévre hallgató sportoló univerzális játékos, hiszen a center és az átló posztján is otthonosan mozog.

M’Kaela White Virginia állambeli Harrisonburgban található James Madison University hallgatójaként sport- és rekreációs menedzsment szakon folytatta tanulmányait és az ottani egyetemi csapatban csillogtatta tudását. Tehetséges játékosról beszélünk, amit az is mutat, hogy tagja az Egyesült Államok U23-as nemzeti csapatának is.

– Határozott szándékunk volt, hogy center poszton a tavalyi évhez hasonlóan kizárólag magyar játékosokat szerepeltetünk, azonban miután megtudtuk, hogy Bodnár Dorottya anyai örömök elé néz, ez az elképzelés megdőlt – mondta Baran Ádám, a BRSE elnöke. – Sajnos a hazai piacon nem találtunk megfelelő helyettest, így külföldön kellett szétnéznünk. M’Kaela fiatal, motivált sportoló, aki szeretne fejlődni. Nagyszerű fizikai paraméterekkel rendelkezik, elég, ha csak a nemzetközi szinten is jelentősnek mondható háromszázharminc centiméteres támadómagasságot említem – nyilatkozta Baran Ádám, a BRSE elnöke.

– Korábban még nem jártam Európában, de az ügynököm csupa jót mondott a klubról, és a vezetőedzővel való konzultáció is meggyőzött, hogy jó helyre kerülök. Nagyon erős bennem a versenyszellem, a kemény munkában hiszek. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy sikeres szezonunk legyen! – mondta M’Kaela White.

A felek a 2020–2021-es idény végéig szóló megállapodást kötöttek.

M’Kaela White, Lindsey Vander Weide, a szerb Marta Drpa és a szlovák Barbora Koseková érkezésével négyre nőtt a Swietelsky-Békéscsabai RSE külföldi játékosainak száma. Mellettük a szerb származású, de már Magyarországon született szombathelyi kölcsönjátékból visszatérő Marija Cicic és az MTK-tól Zólyomi Rebeka csatlakozik új játékosként a viharsarki csapathoz és ezzel már csaknem teljessé válik a játékoskeret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában