kézilabda

2020.07.22. 08:26

A fiatal Csizmadia Fanni a békéscsabai kaput védi

A 2002-es születésű Csizmadia Fanni kapus néhány évvel ezelőtt kezdett el kézilabdázni az Orosházi NKC csapatában, ahonnan 2018 nyarán igazolt a Békéscsabai Előre NKSE-be. A fiatal hálóőr az elmúlt évben tizennyolcszor lépett pályára az NB I.-es bajnokságban, és összesen ötvenegyszer védte a lila-­fehérek kapuját.

Verasztó Lajos

A Csizi becenévre­ hallgató kapussal – aki a közelmúltban meghosszabbította szerződését a csabai klubbal – az Előre­ NKSE honlapja közölt interjút, amelyet szerkesztett formában közlünk.

– Hogyan kezdődött a csabai pályafutása?

– Viszonylag későn, de annál nagyobb lendülettel és kitartással tizennégy évesen kezdtem el kézilabdázni. Két éve, 2018-ban igazoltam ­Békéscsabára, és már az ­első perctől nagyon jól éreztem magam itt, a közösség ­nyitott volt, hamar befogadtak a játékosok. Rengeteget dolgoztam és dolgozok jelenleg­ is kapusedzőnkkel, Petrovszki Gyuri bácsival, akinek nagyon sokat köszönhetek, hiszen szakmailag ­nagyot fejlődtem a segítségével. A 2019–2020-as szezonban a válogatottszünetben kezdtem meg ideiglenesen a közös edzést a felnőttcsapattal, majd egy kapussérülés miatt a keret tagja lettem. Úgy gondolom­, tudtam élni a lehetőséggel, amit a kitartó edzésmunkának és a kapusedzőmnek­ köszönhetek, aki sokszor még szabadidejében, az edzésen kívül is foglalkozott velem annak érdekében, hogy még jobb legyek a pályán.

– Melyik volt a legemlékezetesebb pillanata az elmúlt időszakban?

– Az első NB I.-es mérkőzésem volt a legjobb élményem, amely Siófok ellen idegenben volt. Tizenhét évesen hihetetlen nagy élmény volt világsztárok ellen játszani, és védeni ellenük a csabai kaput.

– Hogyan élte meg a bajnokság felfüggesztését?

– Több szempontból is rosszkor jött a bajnokság felfüggesztése számomra. Minden esélyünk megvolt az ifjúsági csapattal az országos döntőbe jutásra, amiért nagyon sokat dolgozott az egész stáb. De a döntéssel teljes mértékben egyetértettem, mert az egészségünk védelme mindennél fontosabb.

Csizmadia Fanni (szemben) sokat fejlődött az utóbbi időben, már várja az NB I.-es rajtot /Archív fotó: N. K./

– Mit jelent Önnek Békéscsaba, az Előre női csapata?

– Két éve élek Békéscsabán, és itt szeretném befejezni a középiskolát is, jelenleg a Belvárosi gimnáziumba járok. Nagyon szeretem a várost, a mosolygós, segítőkész lakosokat. Külön öröm, hogy nagyon sokan szeretik a kézilabdát, és egy–egy mérkőzés alkalmával megtelik a lelátó. Nagyon kedvelem és tisztelem a szurkolóinkat, akik mindig kiállnak mellettünk. Például a Debrecen elleni zárt kapus mérkőzésre is kilátogattak, és a sportcsarnok épülete mellett buzdítottak kitartóan a hidegben. Az ő biztatásuk mindig egy pluszt tud nyújtani a számunkra, amit ezúton is köszönök nekik, és remélem, a következő szezonban is mellettünk állnak majd. Több csapattól is kaptam ajánlatot mind az első, mind a másodosztályból, de az itt felvázolt lehetőségek nagyon tetszettek, és szeretek Békéscsabán játszani. Fiatal csapat épül, amelynek szeretnék húzó tagja lenni, minél többet fejlődni és minél többet védeni. Több csabai kötődésű játékos is lehetőséget kap az NB I.-es keretben, akikkel az ifjúsági bajnokságban is együtt játszottam, és nagyon jó barátaim lettek. Lelkileg további pluszt ad, hogy a pályán és a pályán kívül is bízunk egymásban és megértjük egymást. Egy igazán fiatal kerettel vágunk neki a bajnokságnak, amelyben nagyon jó képességű és szellemiségű játékosok kapnak helyet. Elsődleges célunk a bentmaradás, amely úgy gondolom, reális célkitűzés számunkra. Sokan féltenek bennünket az új szezontól, hogy több rutinos játékos is eligazolt, viszont úgy gondolom, hogy nem egyenként, hanem csapatként kell majd bizonyítanunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában