Kézilabda NB I.

2020.06.25. 09:37

Mitrovics bizonyíthat a Békéscsabai Előre NKSE-nél

Az NB I.-es Békéscsabai Előre NKSE honlapja beszélgetést közölt a 27 éves szerb átlövővel, Ivana Mitroviccsal, aki a téli szünetben igazolt Békéscsabára, és eddig mindössze nyolc mérkőzésen játszott a liláknál és huszonnyolc gólt lőtt. Az átlövő meghosszabbította szerződését az Előre NKSE-vel. Az alábbiakban a beszélgetést szerkesztett formában közöljük.

Verasztó Lajos

Ivana Mitrovics jó szezont vár a csabai csapattól /Archív fotó: I. Gy./

Fotó: Imre György

Ivana Mitrovics Bor városában született, és ott is játszott 18 éves koráig, majd hét Kikindán eltöltött esztendőt követően szerződött a ZORK Jagodina csapatához. Az ott eltöltött másfél szezon alatt két bajnoki címet is szerzett, és pályára lépett az EHF-kupában. Ezt követően döntött úgy, hogy kipróbálja magát külföldön, és egy rövid szombathelyi kitérőt követően az Előréhez igazolt. A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet azonban Ivana Mitrovics életét is fenekestől felforgatta, így nem is csoda, ha némi csalódottság volt érezhető a szavaiban, mikor a közelmúlt történéseit elemezte.

– Vegyesen éltem meg az elmúlt időszakot. Egyáltalán nem örültem, hogy felfüggesztették a bajnokságot, de nyilván megértettem. Nehéz volt azért leállni egy ilyen, számomra nem túl jól sikerült ősz után, hiszen szerettem volna most minél többet játszani és bizonyítani. Ettől függetlenül most is folyamatosan edzek, a kiadott feladatokat becsülettel elvégzem, és már nagyon várom, hogy újra elkezdődjön a bajnokság.

Ivana Mitrovics jó szezont vár a csabai csapattól /Archív fotó: I. Gy./

Az előző szezonban idény közben kellett távoznia Szombathelyről, így valahol joggal érzi azt, hogy amikor ténylegesen belelendült volna a játékba, akkor fújták le a bajnokságot.

– Az elmúlt idényről igazán nem tudok sokat mondani, mert elég rövid volt számomra. Az első felében nagyon sok problémám volt a korábbi klubommal, ami megviselt, és ez kihatott a játékomra is. Viszont Békéscsabán új lehetőséget kaptam, illetve rendkívül fontos volt számomra, hogy itt szeretettel fogadtak. Mind a játékosok, mind pedig a klub dolgozói nagyon barátságosak, mindenben segítenek, és bármikor fordulhatok hozzájuk, ezt ezúton is köszönöm nekik. Ráadásul a szurkolók is kedvesek, szemmel láthatóan imádják a csapatukat, ami a hazai mérkőzések hangulatában is meglátszódik – emelte ki a játékos.

Alighanem ennek köszönhető, hogy a tavaszi szerződéshosszabbítás során egy percig sem volt kérdéses számára a maradás. Érezhetően már most is lelkesen, ambícióval tele fogalmazta meg elvárásait saját magával és a csapattal szemben.

– Nagyon jól érzem magam Békéscsabán, és számomra ez a legfontosabb, hiszen nem csak szakmailag és erőnlétileg, de mentálisan is stabilnak kell lenni ahhoz, hogy jöjjenek az eredmények. Az új szezonban a legfontosabb célkitűzésem továbbra is az lesz, hogy megmutassam, mit is tudok igazán. Szeretnék minél jobb lenni a pályán, és így stabil tagja lenni a csapatnak. Komoly átalakuláson megy keresztül a gárdánk, így tisztában vagyunk vele, hogy nem mi leszünk a legerősebb csapat a mezőnyben, de azt gondolom, akarattal és kemény munkával el tudjuk érni céljainkat.

Ivana elmondása szerint roppant fontos az, hogy megfelelő közegben, számára kedves emberekkel vegye körbe magát, és ez nyilvánvalóan nemcsak a kézilabdára, de a magánéletére és a szabadidőre is vonatkozik.

– Ha éppen nem a kézilabdapályán vagyok, és nem az élsporttal foglalkozom, akkor a legszívesebben a barátaim körében töltöm azt a kis időt, amit a kézilabda engedélyez számomra. Rendszeresen kirándulunk, és biliárdozunk is, sőt, az igazat megvallva, a kézilabdán kívül ezt a sportot űzöm a legszívesebben. De sokat olvasok is, ami megfelelően kikapcsol, és feltölt a dolgos hétköznapokban – zárta mondandóját Ivana Mitrovics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában