Vízilabda

2020.06.05. 10:02

Három hónap után újra vizet „foghattak” a békéscsabai pólósok

A március közepén a kiteljesedő koronavírus-járvány miatt bezárt a békéscsabai Árpád fürdő, ahol lassan három hónapja nincsenek vízi edzések. Éppen 12 hét után azonban a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub fiataljai (és az úszóklub versenyzői) ismét birtokukba vehették a viharsarki megyeszékhely fürdőjének 50 méteres versenymedencéjét.

G. P.

Nagyon várta már a másfél száznál több pólós, hogy ismét vízbe ugorjon a megannyi, zömében otthon végzett szárazföldi edzés után.

Csütörtökön dr. Szilágyi Kristóf távozófélben lévő vezetőedző értesítette a klub tagjait, miszerint a strand vezetője, Zsadon Endre telefonon értesítette: „A vízminta rendben van, jöhetnek a sportolók!” – vagyis minden akadály elhárult, birtokba lehet venni a medencét. Nem is kellett sokat várni, csak úgy tódultak a fiatalok és idősebbek az uszodába, az első csoportok Csabai Zoltán edző vezetésével már kora délután ellepték a vízfelületet. Az edzők örömmel konstatálták, hogy senki nem felejtett el úszni, az edzés végén pedig az is kiderült: nem fulladt(!) bele senki a vízbe. Egymás után kerültek föl a fotók, mini videók a közösségi oldalra, amely tanúsítja: nem akadt hiányzó az első tréningen.

Fotó: csabapolo.hu

Az utolsó csoportok edzése után a vezetőedző néhány szóban összefoglalta az első nap tapasztalatait:

– A legkisebbektől a legnagyobbakig mintegy kilencven vízilabdázónk jelent meg az első vizes napon, akik négy csoportban kezdték meg az edzéseket – mondta el dr. Szilágyi Kristóf. – Remek, mintegy huszonhat fokos víz várt minket, pólósaink már nagyon várták ezt a napot, nagy öröm volt, hogy vizet „foghatott” mindenki. Nem kellett senkit sem noszogatni, az első szóra ugrottak a medencébe. Ma zömében az úszás került előtérbe, de az országos bajnokságokban szereplő csapatainknál a labda is előkerült egy kicsit. Örömmel láttam, hogy az úszástudás kevéssé kopott meg, és passzolni sem felejtettek el fiataljaink. Az első tréningek az újbóli vízhez szoktatásról szólnak, a jövő héten elkezdjük növelni a méterszámot, majd a tempót is. Azt követően pedig egyre többször előkerül a labda is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában