sakk

2020.06.29. 14:52

Fekete Albert sikerrel zárt Szentandráson

A dévaványai Fekete Albert FIDE-mester sikerével zárult Békésszentandráson az I. Szent László Kupa meghívásos házi rapid sakkverseny. A 9 fordulós, svájci rendszerű viadalra 22 viharsarki és megye határon túli sportbarát fogadta el az ötletgazda, Radics László meghívását, aki saját otthonában látta vendégül a mezőnyt. A házigazda a járványügyi helyzet miatt eredetileg nem tervezett ekkora létszámmal, de örült annak, hogy a kormány által hozott enyhítések lehetővé tették számára ezt. A szentandrási sakkélet szervezője nyomban két versenyt is tető alá hozott.

V. L.

A kétszer 15 perces gondolkodási idővel megtartott rapid tornát Fekete Albert pont előnnyel nyerte a szentesi FIDE-mester, Volosin Vladimir, valamint a debreceni Kelemen Imre előtt.

Délután 5 órától vette kezdetét a 12 órás villámverseny, amely a korábbi évek nyári 24 órás viadalát helyettesítette. Erre a megmérettetésre már kisebb volt az érdeklődés, ami egyrészt a hosszú rendezvény sajátosságainak tulajdonítható, másfelől a napközi erőpróba fáradalmai szolgáltak magyarázattal. Természetesen motiváció is akadt, hiszen a legtöbb pontot elérő sakkozó számára Bagi Krisztián ajánlott fel egy hévégi üdülést a Körös Káka-foki holtágában. A 9 induló összesen 56 partit játszott a félnapos megmérettetésen. Sokáig úgy tűnt, hogy az orosházi Kakuk Sándor végez az élen a sakknak ebben a műfajában, de az utolsó partijában végzetes hibát vétett, és a szentesi Volosin Vladimir lehajrázta őt.

A Szent László Kupa végeredménye: 1. Fekete Albert (Dévaványa) 7,5 pont, 2. Volosin Vladimir (Szentes) 6,5, 3. Kelemen Imre (Debrecen) 6,5, 4. Kakuk Sándor (Orosházi SE) 5,5, 5. Debreceni Máté (Debrecen) 5,5, 6. Csipai Levente (Békésszentandrás) 5,5, 7. dr. Gosztolya Ferenc (Békési TE) 5, 8. Sándor Péter (Békési TE) 5, 9. Deák Zoltán (Békési TE 5.

Különdíjak. Legeredményesebb női versenyző: Fekete Ágnes (Dévaványa) 4,5 pont. Legeredményesebb szenior sakkozó: dr. Gosztolya Ferenc. Legeredményesebb szentandrási résztvevő: Csipai Levente.

A 12 órás villámverseny végeredménye: 1. Volosin Vladimir, 2. Kakuk Sándor, 3. Kelemen Imre, 4. Debreceni Máté, 5. dr. Gosztolya Ferenc, 6. Radics László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában