röplabda

2020.05.04. 15:43

Távoznak a légiósok

Bár még számos nyitott kérdés van a 2020–2021-es idény kapcsán, az mindenképpen jó hír a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE szimpatizánsainak, hogy jövőre is rendeznek nemzetközi kupamérkőzéseket a városi sportcsarnokban. A klub vezetése deklarálta, idén is vállalja a kupaszereplést.

Gajdács Pál

Ršplabda Extraliga, n?i, BŽkŽscsabai RSE-Halad‡s

Fotó: Imre György

A békéscsabaiak jelen állás szerint a Bajnokok Ligája mögötti második legerősebb kupasorozatban, a CEV-kupában állhatnak rajthoz. Ami azt jelenti, hogy zsinórban hetedik alkalommal mérettetnek meg a nemzetközi színtéren.

A BRSE arról is beszámolt a klub hivatalos honlapján, hogy távozik a légiós különítmény, vagyis a horvát Karla Klaric és Mia Jerkov, a spanyol Milagros Collar, valamint a szerb Tanja Grbics is.

A magyar magot illetően is történtek változások, hiszen főként szakmai okokból, illetve néhány esetben anyagi szempontból kifolyólag másik csapatban folytatja pályafutását Fábián Fanny, Szedmák Réka, Bodovics Hanna, valamint Sebestyén Flóra.

S hogy kiknek szurkolhatnak ősszel is Békéscsabán a drukkerek? A csapat válogatott liberója, Molcsányi Rita már korábban ellátta kézjegyével a további két évre vonatkozó szerződését. Társa ezen a poszton az a Rády Boglárka lesz, akik az utánpótlásból felkerülve az első idényét töltötte tavaly a felnőtt csapat kötelékében. A mindössze 17 éves, jászberényi születésű korosztályos válogatott játékos előtt szép jövő áll, amennyiben töretlen marad a fejlődése.

A következő két idényben a csapatot erősíti a szintén saját nevelésű, békéscsabai születésű és a klubhoz ízig-vérig kötődő Glemboczki Zóra, akinek neve már feltűnt a nemzeti csapat bő keretében. Szintén a csabai színekért küzd majd a honi pontvadászat, illetve a válogatott egyik legjobb centere, Pekárik Eszter, akik immár a negyedik szezonját kezdi majd BRSE mezben. Visszatér a szombathelyi kölcsönjátékából és a csapatot erősíti majd Cicic Marija. A szerb származású, többek között a Spartak Nis csapatát is megjáró, a magyar nemzeti együttesnél ugyancsak bemutatkozó fiatal, mindössze 20 esztendős feladó sokat fejlődött tavaly, így idén magasabb szinten is bizonyíthat.

A klubnál ígérik, hogy a hét folyamán tovább folytatják a bejelentések sorát a hivatalos felületeiken.

– A válság okozta sokkból felocsúdva, több helyi és országos vállalkozás jelezte, hogy folytatni kívánja az együttműködést a klubbal, sőt lesznek olyan cégek is, akikkel először kötünk szponzori szerződést! Nincs megállás! Éjt nappallá téve dolgozunk rajta, hogy a következő években is sikeres legyen a klub! Ebben számítunk szimpatizánsainkra is, akik közül jó páran küldtek biztató és bátorító üzeneteket az elmúlt, megpróbáltatásokkal teli időszakban, amit ezúton is köszönünk! – olvasható a Békéscsabai RSE hétfőn kiadott közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában