Segítettek a birkózók Orosházán

A koronavírus járvány alaposan megváltoztatta az emberek életét. Orosházán is sokan segítettek a nehéz helyzetben lévő lakosoknak, köztük az Orosházi Spartacus Birkózó Klub sportolói és vezetői. A városi Diákélelmezés, az idősek ebédjét házhoz szállító gépkocsijával két héten át a Spartacus birkózó klub egyik edzője, Páli Sándor, valamint a klub tehetséges fiatal birkózója, Jochim Márk vitte az ételt.

V. L.

Szél Attila, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elnöke a következőket mondta a segítségnyújtásról:

– Edzőnk Páli Sanyi és a klub birkózói szívesen vállalták az önkéntes munkát. Mint elmondták nem jelentett számukra különösebb megerőltetést ez a munka sőt, jó is volt egy kicsit, hogy változtattak a mindennapok egyhangúságán. A lakosok, idős emberek örömmel várták a fiúkat, és megköszönték a segítséget. Páli Sanyi, és jómagam is rendszeres véradók vagyunk, de a klubból többen is járnak vért adni. Csütörtökön reggel négyen mentünk az Orosházi Véradó Állomásra, hogy segítsünk a bajba jutott embertársainkon, hiszen a járvány idején is végeznek a kórházakban életmentő műtéteket, és sajnos ilyenkor is történnek balesetek. A vérre vérkészítményekre ilyenkor is nagy szüksége van az egészségügyi intézményeknek. Rajtunk kívül a versenyzőink közül ki itthon, ki pedig a tartózkodási helyén adott vért az elmúlt időszakban. Úgy érzem, ha a város folyamatosan támogatja, segíti az egyesületünket, akkor az a minimum, hogy mi is segítsünk, amikor nehezebb a helyzet.

Jochim Márk birkózó és Páli Sándor edző /Beküldött fotó/

Arra a kérdésre, hogy a május 4.-ei könnyítések után, miként edzenek a klub fiatal sportolói az elnök így válaszolt:

– A Magyar Birkózó Szövetség, és a hazai sport egészségügyi szervezet ajánlásokat fogalmazott meg a edzések megtartásával kapcsolatban. Minden héten a sportolóknak egy kérdőívet kell kitölteniük, és ezt követően végezhetik az edzéseket. Nálunk már az elmúlt napokban a teremben gyakoroltak az idősebb, és fiatalabb birkózóink Zsura János, és Páli Sándor vezetésével. Az országos szövetség döntése alapján a válogatott keret tagjai rövidesen edzésbe állnak, köztük lesz Anna lányom is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában