Röplabda

2020.05.21. 08:41

Még tanul a Csabára visszatért ifjú feladó

Tavaly nyáron rövid ideig már edzett a Békéscsabai RSE női röplabdacsapatában a szerb származású, de már Magyarországon született tehetséges fiatal feladó, Cicic Marija. A bajnoki szezonra visszatért Szombathelyre, ahol az elmúlt két évet kölcsönben töltötte. Idén már biztosan számítanak rá Békéscsabán, ahová nagy reményekkel tért vissza. A fiatal feladóval a BRSE közösségi oldalán készített interjú szerkesztett változatát közöljük.

Gajdács Pál

Cicic Marija (pirosban) még a szombathelyi csapat tagjaként a BRSE elleni találkozón /Archív fotó: I. Gy./

Fotó: Imre György

– Hogyan telnek a napjai? – szólt az első kérdés a húszesztendős játékoshoz.

– Az időm nagy részét tanulással töltöm, ugyanis ahhoz, hogy teljesítsem az egyetemi kritériumokat, két tantárgyból érettségi vizsgát kell tennem. Informatikából középszinten, a szerb nyelvből ­pedig emelt szinten kell bizonyítanom a tudásomat. A tanulás mellett igyekeztem ezt a nem mindennapi időszakot kihasználni, ezáltal sok időt töltöttem a családommal, ­valamint pihenéssel. Odafigyelek arra is, hogy jó formában maradjak, így otthon vagy ha az időm engedi, a szabadban szoktam edzeni, a klubtól kapott program alapján.

– Mit csinál a szabadidejében? Van valami különleges hobbija?

– A szabadidőmben nagyon szeretek olvasni, valamint sorozatokat és filmeket is szívesen nézek. Nem mondanám különlegesnek, de néha rajzolni is szoktam, ha marad rá egy kis idő.

Cicic Marija (pirosban) még a szombathelyi csapat tagjaként a BRSE elleni találkozón /Archív fotó: I. Gy./

– Hogyan értékeli az előző szezont? Miben fejlődött ebben az időszakban?

– Mindenképpen pozitív élményként tekintek az előző szezonra, úgy érzem, hogy sokat segített az, hogy sok játéklehetőséget kaptam. Meglátásom szerint koncentrációban, erőnlétileg és a játék több elemében is fejlődtem. Sajnos volt egy rövid kiesésem a szezon elején, amikor eltört a bal kisujjam, de szerencsére pár hét után vissza tudtam állni, így nem volt olyan hosszú a kihagyás. Nagyon sajnálom, hogy a szezont nem tudtuk befejezni, de bízom benne, hogy hamarosan újra visszatér minden a normális kerékvágásba.

– Milyen célkitűzésekkel tér vissza a szombathelyi kölcsön után Békéscsabára?

– Ha a következő idényre gondolok, akkor a fejlődés és a sok munka lebeg a szemem előtt. Remélem, hogy lesz elég játéklehetőségem, továbbá bízom benne, hogy közösen jó eredményeket érünk majd el.

– Van példaképe?

– Konkrét példaképem nincs, de több emberre is felnézek az életemből. A magánéletből a szüleimet és a nő­véremet emelném ki. A sportban­ pedig több kiváló játékos munkásságát is figyelemmel követem, például ­Maja Ognjenovicsot, aki jelenleg a világ egyik legjobb feladója.

– Ha egy lakatlan szigetre kellene költöznie, akkor mi az a három dolog, amit magával vinne?

– Ez egy nagyon nehéz kérdés. Ha mindenképpen választanom kellene, akkor egy bicskát, egy elsősegélydobozt és egy telefont vinnék magammal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában