Szabadidősport

2020.05.07. 07:48

Elmarad az idei Kihívás Napja

A szabadidősport világszervezete (TAFISA) a koronavírus okozta kockázatokra tekintettel nem hirdeti meg a 2020-as World Challenge Day-t. Idén itthon is elmarad a Kihívás Napja.

V. L.

Ezen körülményeket, és az egészségügyi kockázatot felelősen mérlegelve döntött úgy a Magyar Szabadidősport Szövetség, hogy nem hirdeti meg az idei Kihívás Napját. Az önkormányzati, iskolai, munkahelyi, és egyéb színterek most olyan újfajta kihívásokkal néznek szembe, amelyek nem teszik lehetővé, hogy eseménysorozatunk az elvárásoknak és hagyományoknak megfelelően kerüljön megrendezésre – írja a szabadidősport szövetség honlapja.

Mint ismeretes a Kihívás Napja kezdeményezés 1982-ben indult Kanadából. Két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egész napos verseny keretében döntik el, melyik város sportosabb. Május utolsó szerdáján ezért 0 órától este 9 óráig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül. A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte a világon, amelyet hazánkban 1991-ben rendeztek meg először a Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában