Kézilabda

2020.05.04. 16:14

Bizakodóak az Előréhez érkező debreceni fiatalok

Az NB I.-es EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE-hez négy fiatal kézilabdázó (Borgyos Panna, Szabó Dóra, Szabó Panna és Vámosi Panna) érkezik kölcsönbe az új szezonra – jelentették be a békéscsabai egyesület múlt heti sajtótájékoztatóján. Az újoncok beépülését nagyban segítheti, hogy a lila-fehérek új vezetőedzője, a 35 éves Vida Gergő is a hajdúságiaktól érkezik, és jól ismeri a fiatal tehetségeket.

V. L.

A terveikről nyilatkoztak a Debreceni VSC kézilabda-szakosztálya honlapjának az Előre NKSE-hez érkező kölcsönjátékosok. Az alábbiakban szerkesztett formában ebből idézünk.

Borgyos Panna irányító:

– Nagy lehetőséget látok ebben az évben, remélem, javamra tudom fordítani ezt a kölcsönszerződést. Nagy megkönnyebbülés és segítség, hogy ismerem Vida Gergőt, aki az edzőnk lesz. Nagyon régóta dolgozunk együtt, ismeri a kapacitásainkat, és tudja, hogy mire vagyunk képesek. További segítség, hogy a három másik, Debrecenből kölcsönadott játékost is jól ismerem, tudunk segíteni egymásnak. Főleg Vámosi Pannával játszottam együtt sokat belső posztokon, így a játékkapcsolatunk is minden bizonnyal jó lesz. Hosszú távon mindenképp stabil NB I.-es játékos szeretnék lenni, ehhez jó alapot szerezhetek a következő szezonban. Biztosan meg kell küzdenem a helyemért, azon leszek, hogy minél több játéklehetőséget kapjak. Remélem, hogy nagyon jó szezonom lesz!

Az irányító Borgyos Pannától gólokat várnak Békéscsabán az új idényben /Fotó: MW/

Szabó Dóra kapus:

– Nagyon örültem a lehetőségnek, hogy Békéscsabán folytathatom, és nagyon várom már, hogy „belecsapjunk a lecsóba”. Vida Gergő lesz az edzőnk, akinek korábban már voltam a játékosa, így a stílusát, edzésmunkáját volt alkalmam megismerni. Az is nagy előny, hogy többen megyünk Debrecenből, jól ismerjük egymást. Remélem, hogy sok lehetőséget kapok majd, és ezzel megpróbálok élni is. Nagyon örülnék, ha egy jól sikerült év után térhetnék vissza Debrecenbe.

Szabó Panna balszélső:

– Roppant pozitívan állok a helyzethez, tudom, hogy ez egy hatalmas lehetőség számomra. Nem utolsó szempont, hogy több játéklehetőséghez juthatunk, bizonyíthatjuk, hogy lehet ránk számítani, az pedig hab a tortán, hogy négyen megyünk kölcsönbe, így azért könnyebb lesz a beilleszkedés. Új feladatként fogom fel az előttünk álló szezont, igaz, tudjuk, hogy nem lesz sétagalopp a cél, az NB I.-ben maradás elérése. A jelenlegi helyzetben próbálok mindent megtenni azért, hogy minél jobb állapotban vághassak neki az új feladatnak. Mindennap elvégzem az előírt futómunkát és az erőnléti feladatokat, úgy érzem, a körülményekhez képest jó állapotban vagyok, bár a közös edzések nagyon hiányoznak.

Vámosi Panna átlövő:

– Meglepődtem a lehetőségen, de örültem neki. Tudom, hogyha tudok élni vele, akkor az sokat lendíthet a pályafutásomon. Bízom benne, hogy ezt sikerül megvalósítani, sokat dolgozok majd ezért. Az további előny, hogy jönnek velem többen is, ráadásul Vida Gergő lesz az edző, mindkettő nagy segítség számomra. Egy kis nehézséget jelent, hogy távol leszek a családomtól, de bízom benne, hogy ezzel is meg tudok birkózni.

A cél, hogy bent maradjon a csapat, és jó színvonalat hozzunk az első osztályban. Hároméves szerződést kötöttem a DVSC-vel, ebből az elsőt Csabán töltöm. Szeretnék jó szezont futni, megmutatni magam, hogy később tényleg stabil NB I.-es játékos lehessek. Sokat kell még tanulnom, hogy ezt elérjem, de bízom benne, hogy ez az esztendő sokat segít majd ebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában