fekvenyomás

2020.04.14. 10:10

A nyáron megünnepelnék a 18-ik évfordulót

Tizennyolc évvel ezelőtt alakult meg Vésztőn a Marvel Team SE. Az egyesület évről évre egyre jobb eredményeket ért el a hazai erőemelő és fekvenyomó versenyeken. A jó kollektívának és a szakszerű edzésmunkának köszönhetően a legutóbbi tíz évben a Marvel Team SE férficsapata nyerte az országos csapatbajnokságot. Az idén Hajdúszoboszlón, a magyar bajnokságon, a RAW fekvenyomó viadalon is megnyerték a csapatversenyt.

V. L.

Az idei tervekről Berke Loránd, a Marvel Team SE vezetőedzője így fogalmazott: – Nagyon nagy reményekkel készültünk a májusi pilseni fekvenyomó-világbajnokságra. Balog Nátán ifjúsági és junior világbajnokunk, illetve Cserna János masters világbajnokunk is címvédésre készült. Március közepén a Marvel Team SE edzőtermét a koronavírus-járvány miatt határozatlan időre bezártuk. Nehéz döntés volt, de úgy érezzük, ez a helyes lépés! Közösségünk biztonsága és védelme a célunk! Versenyzőink otthon próbálnak meg készülni a jövőbeli versenyekre. Egy garázsban kezdtük tizennyolc éve, és most ott folytatjuk ismét. Nyáron szeretnénk megünnepelni a Marvel Team nagykorúságát! A napokban tudtuk meg Rónaszéki Andrástól, a Magyar Erőemelő Szövetség elnökétől, hogy a májusi világbajnokság új ideje átkerült október 8–18-ra, a helyszíne az oroszországi Jekatyerinburg lesz. A járvány miatt együtt rendezik a Eb-t és a vébét. A Nemzetközi Erőemelő Szövetség (IPF) történetében még nem volt ilyen, hogy egy időben rendezzék a két világversenyt. Szorgalmasan készülünk, nagyon motiváltak vagyunk!

Otthon készülnek a csapat tagjai /Beküldött fotó/

Balog Nátán világbajnok fekvenyomó: – Ezt a kellemetlen helyzetet a magam előnyére tudom fordítani, hiszen a 2020. októberre eltolt oroszországi világ- és Európa-bajnokságra való felkészülésre több időt tudok fordítani. Együtt tartják a ruhás, illetve RAW (speciális fekvenyomó ruha nélküli) versenyt, de én idén a RAW nyomásra koncentrálok. Szeretnék a junior 74 kg-os kategóriában aranyérmet szerezni, illetve a világcsúcsot megdönteni, ami kereken két mázsa.

Cserna János masters világbajnok: – Nagyon jó formában vártam a májusi világbajnokságot. Októberre még több időm lesz készülni, most otthon edzek. Szeretnék nyerni az oroszországi versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában