súlyemelés

2020.03.01. 20:08

Miytkó Veronika ezüstérmes lett Máltán

Új országos csúcsot elérve szerzett ezüstérmet a máltai felnőtt világkupa versenyen a szakításban junior Európa-bajnoki bronzérmes súlyemelő, Mitykó Veronika. A 19 éves békéscsabai sportolónő előtt kizárólag a tokiói olimpiai részvétel lebeg.

V. L.

A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő SE színeiben versenyző Mitykó Veronika a vasárnap megrendezett máltai világkupán

eddig sem éppen eredménytelen pályafutása egyik legnagyobb sikerét aratva szerzett ezüstérmet a felnőttek között, és állhatott fel a dobogó második fokára.

Mitykó Veronika /Archív fotó/

Az olimpiai negyedik Bökfi János tanítványa szakításban 94, lökésben pedig 107 kilót ért el, amellyel ismét megjavította az egyéni és országos csúcsát, bár ezúttal nem a 71, hanem a 76 kg-osok mezőnyében versenyzett. Továbbá az is kiemelendő, hogy a 19 esztendős magyar lány mind a hat gyakorlata jó volt. A tokiói olimpiai részvételért küzdő súlyemelő összetettben a második helyen végzett, a 201 kg-os eredményt egyedül a 2012-es londoni ötkarikás játékok bajnoka, a spanyol Lidia Valentín tudta felülmúlni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában