kézilabda

2020.03.16. 14:51

Egyéni program alapján készülnek a csapatsportágak képviselői

Világszerte felforgatta a sportéletet a koronavírus-járvány, gyakorlatilag megállt minden, elhalasztották, vagy törölték az eseményeket, sőt, most már az edzések látogatását is felfüggesztették.

G. P.

Békés megye labdajáték-élcsapatai közül az Orosházi FKSE-Linamar hivatalos honlapján vasárnap közleményben tudatta, hogy a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel egyesületük vezetése is meghozta a szükséges döntéseket sportolóik egészségének megőrzése érdekében.

– Mint ismeretes, a Magyar Kézilabda Szövetség a koronavírus terjedésének megállítása érdekében pénteken valamennyi bajnokság folytatását felfüggesztette. Erre való tekintettel, valamint fiatal sportolóink egészségének megőrzése érdekében – figyelembe véve a kormány 1102/2020. (III. 14.) határozatát a koronavírus miatt a köznevelési és szakképzési intézményekben új munkarend bevezetéséről szóló rendeletét – valamennyi korosztályos utánpótlás csapatunknál felfüggesztettük az edzéseket. Az intézkedés visszavonásig érvényes. A fiúk edzőjüktől egyéni edzésprogramot kapnak. Kérünk mindenkit, maradéktalanul tartsa be a járványügyi előírásokat, hogy mielőbb újra találkozhassunk a pályán!

Edzés Orosházán /Beküldött fotó/

Berta Gábor, az OFKSE-Linamar NB I-es felnőttcsapatának másodedzője elmondta, hogy hétfőn reggel még úgy készültek, hogy ha kisebb csoportokba bontva is, de edzenek. Aztán hétfőn délelőtt összeült a vezetés és változtattak a terven.

– Döntés született arról, hogy nem lesz közös edzés, mindenki egyéni edzéstervet kap, amit otthon, vagy a szabadban hajthat végre. Ratko Djurkovics vezetőedzővel délután összeülünk és kidolgozzuk a megfelelő egyéni edzésprogramot. Az egészség a legfontosabb, ezt tartjuk elsődlegesen szem előtt. Természetesen a játékosok is aggódnak, nem is annyira saját maguk, hanem az idősebb hozzátartozóik és családjuk miatt.

Megyénk másik NB I.-es kézilabdaklubjánál, az EUbility-Group-Békéscsabai Előre Női KSE-nél is hasonlóan határoztak.

Paláncz György elnök a klub hivatalos közösségi oldalán a következőket írta:

– Egyesületünk az országos járványügyi helyzet, illetőleg az ezzel összefüggő kormányzati, valamint szakszövetségi intézkedések figyelembevételével úgy döntött, hogy további intézkedésig az edzések megtartását felfüggeszti valamennyi utánpótlás korosztály számára. A meglévő kommunikációs csatornákon edzőink segítségével folyamatosan tartjuk a kapcsolatot minden csapatunk játékosával, a szülőkkel, tájékoztatást adunk a fejleményekről.

Kovács Anett a Békéscsaba válogatott kerettag szélsője elmondta, hogy múlt pénteken még a másnapi rendkívüli fontossággal bíró Szombathely elleni bajnokira koncentráltak.

– Este érkezett a Magyar Kézilabda Szövetség bejelentése, hogy szüneteltetnek minden sorozatot. Szombaton a klub vezetői, edzői és játékosai tartottak egy megbeszélést, ahol abban maradtunk, hogy hétfőn folytatjuk az edzéseket, ám nem tudjuk, mit hoz a jövő, a helyzet percről-percre változik… Sajnos mindenki, így az edzőnk is tehetetlen, hiszen így lehetetlen tervezni. Persze a legfontosabb mindenkinek az egészsége. Nagyon nehezen viselem ezt, de így vagy, úgy, megpróbáljuk karban tartani magunkat.

A Magyar Kosárlabda Szövetségben pénteken döntöttek arról, hogy felfüggesztik a bajnokságokat, így az NB I. B-s Omnia Pub&Food Békés férficsapata sem lépett pályára Tiszaújvárosban. Balog Vilmos edzőnél arról érdeklődtünk, hogy megtartják-e a napi tréningeket.

– Pénteken már nem tartottunk edzést. Akkor abban maradtunk a játékosokkal, hogy megvárjuk az MKOSZ keddi döntését. Hétfőn sem edzünk. Egyelőre várakozó állásponton vagyunk – mondta el a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában