Kerékpározás

2020.02.25. 10:07

Tavaszköszöntő szökőnapi bringatúrára készülnek Békéscsabán

A február 29-én, szombaton rajtoló biciklitúra egy egészen friss, a Bringára magyar! elnevezésű kezdeményezéshez köthető. A Békéscsabáról induló túra nyitott, arra minden kerékpározni szeretőt várnak.

P. R.

A Bringára magyar! Facebook-csoport célja a kerékpározással kapcsolatos élmények, tapasztalatok megosztása és a bicajosok közötti kapcsolatépítés, kapcsolattartás erősítése és ezt szolgálja ez az esemény is. A február 29-ei, szombati tavaszköszöntő bringatúra nyilvános, az útvonal 36 kilométer.

Indulás reggel 9 órakor Békéscsabáról, a Csabagyöngye Kulturális Központtól, majd irány Doboz, illetve a település előtt, a hídon áthaladva a gátnál jobbra Ajtós (Gyula) irányába. A résztvevők végig a gáton, majd a vadonatúj úton haladva érkeznek a történelmi fürdővárosba, végül a szervizúton és a zöldfolyosón (nagy létszám esetén Fényes felé) tekernek vissza Békéscsabára.

Végig lehet kerékpárúton, kis forgalmú úttesten, gáton közlekedni, azonban a láthatósági mellény viselése ajánlott, mert ugyan rövid szakaszokon, de muszáj lesz az úttesten is gurulni. A túrának nincs díja, de a folyadékpótlásról, szendvicsekről mindenkinek magának kell gondoskodnia. Amennyiben a teljesítéssel, részvétellel kapcsolatos kérdés, észrevétel, jelzés merül fel, azt a szervezőnek, Erdei-Kovács Zsoltnak lehet jelezni akár a Facebook-csoportban, akár az [email protected] címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában