Asztalitenisz

2020.02.17. 09:02

Szántosi Dávid párosban bronzérmes lett Hodoninban

Az elmúlt hétvégén a csehországi Hodoninban rendezték meg a ITTF utánpótlás prémium versenyt, amelyen húsz ország több mint háromszáz fiatalja fogott ütőt. A serdülő fiú csapatversenyben a magyar csapat tagja volt, Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE fiatalja, akik csoportjukban két győzelemmel, és egy vereséggel másodikok lettek. Egyéniben Szántosi Dávid a főtáblán a 32 közé jutásért az olasz Spagnolot verte 3:0-ra, majd a 16 közé jutásért a spanyol Berzosa ellen nyert 3:1-re. A nyolc közé kerülésért a francia Cotton ellen győzött 3:0-ra a szarvasi fiatal. A negyedöntőben a későbbi ezüstérmes lengyel Zalewskitől 3:0-ra kikapott Szántosi, így az ötödik helyen végzett.

V. L.

A serdülő fiú párosban a Szántosi Dávid és a soltvadkerti Lei Balázs alkotta duó a nyolc közé jutásért 3:0-ra nyert a belga Closset, Lerat kettős ellen, majd a negyeddöntőben nagy csatában 3:2-re győztek a horvát Petek, Zlatkov páros ellen. Az elődöntőben a későbbi aranyérmes orosz Bannyikov, Rizsov kettős 3:0-ra nyert a magyar fiatalok, ellen, így Szántosiék bronzérmet szereztek, és Fest Attila edző tanítványa felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A serdülő lányoknál asztalhoz állt Hudák Dorina, a PET-BAU ASE Orosháza játékosa. A csapatversenyben Hudákék a csoportmérkőzések során nyertek a szlovákok és a szlovénok ellen, és kikaptak a csehektől, így csoport másodikok lettek. Egyéniben Hudák Dorina csoportjából nem jutott tovább a főtáblára, párosban a 16 közé jutáért a Statisztikás Molnár Kendrával az oldalán 3:0-ás vereséget szenvedett egy belga kettőstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában