Vívás

2020.02.11. 14:44

Közel húsz pengeforgató jutott be a fináléba

A Magyar Vívó Szövetség jelenlegi vezetése a kezdetektől zászlajára tűzte a vívás népszerűsítését, a klubok és a versenyzők számának növelését.

G. P.

Ennek eredménye a legfiatalabb korosztályoknál jelentkezik. Ők pedig a diákolimpiákon vannak ott a legnagyobb létszámban. Az elmúlt években csak országos megméretése volt az általános- és középiskolák vívó diákjainak, de éppen a jelentősen megnövekedett létszám lebonyolíthatatlanná tette a versenyeket, hiszen a három fegyvernem, férfi, női szakágában a több, mint 3 ezer pengeforgató még a nagy befogadóképességú budapesti BOK-csarnokot is kinőtte. Ezért az idén három regionális versenyen (Budapest és Pest-megye, Nyugat- és Kelet-Magyarország) kellett megszerezni a jogot az országos megméretésen való indulásra.

A Kelet-Magyarországi versenyre Szolnokon került sor az elmúlt hétvégén. A regionális versenyről a legjobb nyolc versenyző jutott tovább az országos döntőre. A békéscsabai Alföld Vívó Akadémiából az alábbiak diákoknak sikerült a továbbjutás.

Eredmények: Leányok. II. korcsoport: 1. Juhász Hanna Réka (Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium), 5. Pataki Anna (Szlovák Ált. Isk.), 8. Somogyi Aliz (Belvárosi).

III. korcsoport: 7. Czapp Eliza (Belvárosi).

IV. korcsoport: 3. Csomor Alexa (Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Ált. Isk. és Gimn.), 5. Kovács Emese (Andrássy Gyula Gimn.).

V. korcsoport: 3. Bencsik Anna (Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimn.), 5. Hricz Lilla (Széchenyi I. Szakgimn.), 8. Klára Zita (Evangélikus gimn.).

VI. korcsoport: 1. Rácz Odett (Széchenyi I. Szakgimn.), 3. Krnács Anna (Evangélikus gimn.).

Fiúk. II. korcsoport: 3. Suhajda Péter (Kazinczy Ferenc Ált. Isk.), 7. Balog Tamás (Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Ált. Isk.), 8. Szelezsán Martin (Petőfi Utcai Ált. Isk.).

IV. korcsoport: 2. Apáti Bálint, 5. Krnács Tamás (mindkettő Evangélikus gimn.).

V. korcsoport: 1. Paulik Tamás (Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma), 3. Lenkefi Soma Boldizsár (Andrássy GIMN.).

VI. korcsoport: 3. Szabó Bence (GÉSZI).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában