Erősemberverseny

2020.02.25. 17:02

Tizennégy tonnás monstrumot mozgatnak meg az erős emberek

A régióban egyedülálló versenyre kerül sor március 14-én Gádoroson. A helyi általános iskola pályáján kerül sor az országos kamionhúzó versenyre.

G. P.

– A Darázs Ádám vezette Magyar Erősember-szövetség (Hungarian Strongman Association, HSMA) korábban még nem rendezett hasonló bajnokságot a régiónkban – mondta Simondán Vilmos, az esemény gádorosi szervezője, akitől megtudtuk, hogy a jelentkezők súlycsoport szerint, két kategóriában (-105 és +105 kg) fogják összemérni erejüket. A kisebbik súlycsoportban a tervek szerint egy 7,5 tonnás kamiont fognak húzni hámmal. A nagyobb súlycsoportban pedig egy 14 tonnás monstrumot mozgatnak meg hámmal, majd a 7,5 tonnás gépet kényszerítik indulásra kötéllel, ülve és húzva.

Hasonló látványban lesz részük a gádorosiaknak

A versenyzők az ország minden részéről érkeznek, így Győr-Moson-Sopron megyétől kezdve Pest megyén át Bács-Kiskun, Csongrád, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplénig érkeznek Gádorosra erősemberek. A Békés megyei érdeklődők gyulai, orosházi, csárdaszállási és gádorosi fiatalemberekért is szoríthatnak majd.

A megnyitó után a nagyszénási aerobikosok tartanak egy közös napindító tornát, akik még a két súlycsoport közötti átállás alatt a versenyekre készült koreográfiákat és jumping (trambulinos aerobic) bemutatót tartanak majd.

– Több helyi termelő is felvonul majd termékeivel. Reméljük, hogy sok érdeklődőt vonz majd ez a színes és valóban egyedi program Gádorosra, nemcsak a közvetlen régióból – invitált a különleges versenyre Simondán Vilmos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában