röplabda

2020.02.18. 13:43

Felmentették a Fatum-Nyíregyháza edzőjét

Távozik vezetőedzői posztjáról Hollósy László, a BRSE egyik legnagyobb rivális csapatának számító Fatum-Nyíregyháza edzője.

A Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. vezetése 2020. február 17-i dátummal Hollósy Lászlót felmentette az extraligás csapat vezetőedzői feladatainak ellátása alól. A továbbiakban a szakmai munkát Németh Szabolcs edző látja el. Hollósy Lászlónak köszönjük az eddigi munkáját és további sok sikert kívánunk neki. Kérjük szimpatizánsainkat, hogy továbbra is támogassák csapatunkat a kitűzött céljaink elérése érdekében! – áll a közleményben

– Különösebben nem szeretnék sokat hozzáfűzni – kezdte a szon.hu érdeklődésére Sitku Ernő, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Úgy éreztük, hogy az eredményesség szempontjából mindenképpen meg kellett hozni ezt a döntést, váltanunk kell. Bízunk abban, hogy sikeresek tudunk lenni. Még egyszer azt kérném a szurkolóktól, hogy maradjanak a csapat mellett, támogassanak minket tovább. Szeretnénk ha ez a szezonunk is sikeres lenne. A kupadöntő már elment ám még ott van a bajnokság, amelyben lehet bizonyítani és ott lehetünk a legjobbak között – így Sitku Ernő.

– Ilyen az edzői sors, vagy a fintora – kezdte Hollósy László. – Igazából azt szeretném mondani, hogy igazán csodálatos két és fél volt amit Nyíregyházán töltöttem. Ez idő alatt két aranyérmet és három ezüstöt szereztünk a bajnokságban és a kupában. Ez azt hiszem magáért beszél.

– Nagyon jól esnek e azok a pozitív visszajelzések, amiket kapok. Az érmek mellett még ezekért érdemes dolgozni. Mert rengeteg szeretet kaptam. Ennek a történetnek most vége, majd egy új fejezet nyílik az életemben – tudatta Hollósy László, aki 2019 legjobb edzőjének választott a röplabda szövetség.

A 69-szeres válogatott Németh Szabolcs az előző szezon végén a Kazincbarcika röplabdázójaként fejezte be játékos pályafutását és nyáron azonnal edzőnek állt a Fatum-Nyíregyházánál. A 34 éves szakember fél év edzősködés után, nagy feladatot kapott, vezetőedzőként fejezheti be a szezont.

– Egy ilyen döntés mindig váratlan, erre nem nagyon lehet felkészülni – fogalmazott az újdonsült vezetőedző, Németh Szabolcs. – Innentől kezdve viszont adott a feladat, dolgozni kell tovább, egy ilyen csapatnál nem állhat meg az élet. A szezon végéig szól a mostani megállapodás, mindenképp házon belül akartuk megoldani a pótlást és rám esett a döntés. A vezetőség és én is tudom, hogy még nem vagyok kész vezetőedző, egy ilyen csapat vezetőedzői pozíciójára nagyobb rutint magáénak tudó ember a megfelelő, de a csapat és a vezetőség is biztosított a támogatásáról. Megpróbálom a tudásom legjavát nyújtani. Ismerve a lányokat, ebben a szezonban még abszolút van potenciál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában