Röplabda

2020.02.05. 10:38

Erősebb csapattal számolnak a csabaiak

Szerdán este már ismert lesz a Swietelsky Békéscsaba–Calcit Volley Kamnik párharc győztesének ellenfele a női röplabda Challenge Kupában, ahol ezen a héten nyolcaddöntő visszavágói zajlanak. A másik ágon ugyanis már aznap letudják az Olympiacos Pireusz–Jenyiszej Krasznojarszk görög–orosz csatát.

G. P.

Forrás: Archív

A pireuszi visszavágót a görögök várják előnyösebb helyzetben, hiszen két hete Oroszországban 3:1-re nyertek. A békéscsabai mérkőzést viszont a BRSE alakulata, amely még játszmát sem veszített Kamnikban.

Az előjelek viszont jók, de a visszavágót még le kell játszani, és abban a csapatnál mindenki biztos, hogy a szlovénok nem adják majd olcsón a bőrüket, nem mondtak le a továbbjutásról. A két héttel ezelőtti első mérkőzéshez képest változott a Kamnik játékoskerete, rövid olaszországi légióskodás után ugyanis visszatért soraikba a szlovén feladó, a 19 esztendős Eva Pogačar, aki fiatal kora ellenére már rendelkezik akkora tapasztalattal, hogy valódi erősítést jelentsen csapatának.

Vasja Samec Lipicer, a Békéscsaba vezetőedzője természetesen „képben” van és látja a honfitársainál tapasztalható mozgásokat.

– Azt tudni kell, hogy egy más felállású együttes ellen fogunk pályára lépni, mint Szlovéniában, ugyanis az ellenfelünk egy új feladót igazolt Eva Pogačar személyében, aki az olasz élvonalbeli Lardini Filottrano csapatától tért vissza hozzájuk, ezáltal egy jóval erősebb csapatra számítok, mint amit Kamnikban legyőztünk – mondta a szakvezető. – Az új feladó mellett egy sérülésből visszatérő játékosra is nagy figyelmet fordítok a felkészülés során. Egy kemény, harcos mérkőzésre számítok csütörtök este.

Tegyük hozzá, a vendégek keretében most is ott lesz a szerb Brulec Kostics Olivera és a kanadai Charuk Lucille, akik már a kamniki találkozó során is igyekeztek sok borsot törni a csabaiak orra alá.

A Békéscsabai RSE-nél ezúttal is számítanak szurkolóik segítségére, akikkel közösen kiharcolhatják a legjobb nyolc közé kerülést.

A magyar csapat csütörtökön 18 órakor kezd a városi sportcsarnokban a szlovénok ellen, a találkozót az ukrán Volodymyr Paievskyi és a spanyol Folgar Fraga Marcos Antonio vezeti.

Csökkent az ülőhelyek száma

A röplabda-mérkőzésekre rendszeresen kijárók bizonyára már tudják, hogy a városi sportcsarnokban zajló felújítás immár abba a szakaszába érkezett, ahol a munkálatok a „B” oldali, vagyis a vívócsarnok felőli lelátót is érintik. A „B„ oldali nézőtéren jelentősen csökkent az ülőhelyek száma. A „B” oldali lelátó a vívócsarnoknál lévő bejáraton keresztül közelíthető meg. Ezt követően a szolgálati lépcsőházon keresztül a lelátó legmagasabb pontjára jutnak, s onnan lehet megközelíteni az ülőhelyeket.

Fontos információ, hogy a 6. sorig szóló helyeket nem érinti a módosítás, viszont azon szurkolók, akiknek ettől feljebb lévő sorokba szól a bérlete, a korlátozások miatt a legfelső három sorból tudják megtekinteni a mérkőzéseket. A 7–12. sorok ülőhelyei a hatóságok előírásainak megfelelően, lezárásra kerültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában