Labdarúgás

2020.01.13. 17:44

Keresik Békéscsabán Szélpál Norbert utódját

Paksi FC hivatalos honlapján bejelentette harmadik idei igazolását: a Békéscsabáról érkező 23 éves belső védőt, Szélpál Norbertet, aki három és fél éves szerződést kötött új klubjával.

G. P.

Fotó: paksifc.hu

A szegedi születésű védő az elmúlt négy évben a Békéscsaba játékosaként egy élvonalbeli és 107 NB II.-es mérkőzésen játszott, s egy alkalommal szerepelt az U21-es válogatottban is. Az elsősorban a védelem közepén bevethető Szélpál nem mozog idegenül a védelem bal oldalán sem.

Szélpál Norbert a bejelentés után Haraszti Zsolttal, a Paksi FC ügyvezetőjével /Fotó: Paksifc.hu/

„Először is köszönettel tartozom a Békéscsabának az ott töltött évekért, de most egy gyerekkori álmom vált valóra, hiszen első osztályú csapathoz tudtam igazolni. Szeretném meghálálni a paksi klubvezetők bizalmát, és készen állok rá, hogy beverekedjem magam a kezdőcsapatba, ezáltal pedig segítsem a klubot, valamint gyűjtögessem NB I.-es mérkőzéseim számát” – idézi új klubja hivatalos honlapja, a paksifc.hu a három és fél évre szóló szerződést kötő Szélpált.

Az újonnan igazolt védő előzetes engedéllyel a múlt héten elutazott a paksiakkal Törökországba, így már napok óta a többiekkel együtt készül Belekben.

Szélpál pótlása nem lesz könnyű feladat Békéscsabán, de Igricz Mihály, a lila-fehérek klubigazgatója a Békéscsaba 1912 Előre honlapján elmondta, hogy több játékossal is előrehaladott tárgyalásokat folytat, így nemsokára már új igazolásainkat is be tudják majd mutatni.

Miközben megy a játé­koskeresés, az NB II.-es tavaszi idényre készülő labdarúgócsapat a mátraházi edzőtáborozás után szerdán le is játssza idei első tesztmérkőzését. Schindler Szabolcs alakulata 13 órakor Debrecen-Pallagon az élvonalbeli Debreceni VSC ellen meccsel. A héten nem ez lesz az egyetlen ilyen találkozó, hiszen január 18-án, szombaton a Duna Aszfalt Tiszakécske LC-vel kétszer is összecsapnak majd Békéscsabán, először 11 órakor, majd 13 órakor. Az első tétmérkőzésig további egy találkozót terveznek, január 26-án a Szolnoki MÁV FC látogat Békéscsabára.

A lila-fehérek február 2-án játsszák idei első NB II.-es bajnoki mérkőzésüket, mégpedig a Vasas otthonában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában