Galériával

2020.01.26. 15:41

Sportbált rendeztek szombaton este Gyulán

Gyulán, a Prohászka Zsolt városi tornacsarnokban rendezték meg szombaton este az Év sportolója díjátadó gálát és a sportbált, amelyen többek között részt vett dr. Kovács József országgyűlési képviselő, és a gyulai születésű Annus Adrián Európa-bajnok, vébé ezütérmes kalapácsvető. Dr. Görgényi Ernő polgármester beszédében méltatta a város életében fontos szerepet betöltő sportembereket, akik 2019-ben is szép sikereket értek el, öregbítve ezzel Gyula jó hírnevét. Ezt követően Kiss Tamásné, sportért felelős tanácsnok mondta el gondolatait, majd számos díjat adtak át a város kiváló sportolóinak.

V. L.

Gyula Város Sportjáért elismerésben részesült Tövisháti József, kosárlabda edző, aki 1973 óta segíti a fürdővárosban a népszerű labdajáték fejlődését. Az elismerést dr. Görgényi Ernő, Kiss Tamásné és Annus Adrián nyújtotta át.

Az Év Sportolója címet a nőknél Veres Laura úszó (edző: Tóth András), Fülöp Diána labdarúgó (edző: Molnár Zoltánné) és Papné Lukoviczki Beáta kézilabdázó (edző: Barna Károly) vette át. Az Év sportolója díjat a férfiaknál Elekes Imre modellező (edző: Mult József), Házi Márk Bálint kosárlabdázó (edző: Hajdu Zoltán János) és Lovász Zoltán teniszező (edző: Kovács Zoltán) kapta meg.

Az év csapata kategória díjazottjai: a Corner Gyulasport Nonprofit Kft. NB II.-es női kézilabda bajnokcsapata (edző: Barna Károly), a Gyulai Amazonok NB I.-es női futsalcsapata (edző: Molnár Zoltánné), és a Tenisz Szabadidő Sport Klub OB II-es felnőtt férfi csapata (edző: Kovács Zoltán).

Az ifjúsági lányoknál Kis Petra Sára, a Gyulasport Nonprofit Kft. atlétája (edző: Gulyás Andrea Réka), Mácsok Fruzsina, a Gyulai Várfürdő Kft aranyjelvényes úszója (edző: Juhász Jácint), és Vencz Mercédesz, az agility klub tagja (edzője: Baráth Orsolya) részesült elismerésben.

Az ifjúsági fiúknál Nagy Roland, a Triton SE aranyjelvényes úszója (felkészítői: Triton SE edzői team), Taután Dominik, a Gyulasport Nonprofit Kft. súlylökője (edző: Annus Andor), és Molnár Balázs, a Gyulasport Nonprofit Kft. futója (edző: Mócz Dániel) részesült díjazásban.

Az ifjúsági csapatoknál a Gyulai Amazonok U19-es korosztályú futsal bajnokcsapata (edző: Molnár Zoltánné), a Gyulai SE ifjúsági NB I.-es teke csapata (edző: Baksa Imre), és a Gyulasport Nonprofit Kft. U 15 labdarúgó csapata (edző: Szentléleki Béla) vehetett át díjat.

Az ünnepégen elismerésben részesültek sportáganként a jövő tehetséges sportolói, a város legeredményesebb speciális sportolói, és a legjobb szeniorok. Az idén először díjazták a nem olimpiai sportágak versenyzőit. A Szilágyi Sándor emlékdíjat, Életmű-díjként Góg Zoltán a gyulai kézilabdasportban egykoron férfi– és női szakosztályvezetőként dolgozó sportvezető, korábbi NB-s kézilabda-játékvezető, aki tiz évig volt a megyei játékvezetői bizottság elnöke vette át a díj alapítójától, dr. Vargáné Major Judittól.

Tanácsnoki különdíjat Kosztin Flóra és Regős Dénes kapta meg. Az alpolgármesteri különdíjat az idén Nagyné Kotroczó Andrea szenior atléta nyerte el.

A rendezvény, a díjátadó után, jó hangulatú sportbállal folytatódott, ahol hajnalig ropták a táncot a Show és Bors zenekar muzsikájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában