Asztalitenisz

2020.01.08. 14:41

Molnár Levente bronzérmes lett a Mini Cadet Openen

Budapesten rendezték meg a Mini Cadet Open Hungary 2020-as nemzetközi utánpótlás versenyt, amelyen több Békés megyei fiatal is ütőt fogott.

V. L.

A HED-LAND Mezőberényi SE játékosa, a csorvási Molnár Levente csapatban az U15-ös korosztályban a budaörsi Szabó Ákossal együtt szerepelt. Az első napon csoportban a német BTTV C csapatától kikaptak, majd az ukrán A válogatott ellen remek győzelmet arattak, így bejutottak a legjobb 16 közé. Másnap a francia (Ligue Ile de France) csapatától vereséget szenvedtek, így csapatban Molnárék a legjobb 16 között végeztek.

 

Egyéniben csoportjában a kispesti Simon László, és egy német játékos legyőzésével, és egy szlovák sportolótól elszenvedett vereséggel a berényi játékos feljutott a 32-es főtáblára. A 16 közé jutásért a német Schafert verte 3:1-re, majd a 8 közé jutásért Török Seiya Krisztiánt (KSI). Molnár a nyolc között a magyar válogatott Wei Chen Yu-t 3:0-ra győzte le, az elődöntőben kikapott a korábban már csapatban megismert balkezes francia Caudoux Romaintől, így harmadikként állhatott a dobogóra.

Molnár Levente /Beküldött fotók/

A lányoknál az U15-ös korosztályban a B-válogatott tagjaként Hudák Dorina (PET-BAU ASE Orosháza) a csapatversenyben a Statisztikás Nagy Liliánával magabiztosan nyerte csoportját, majd a főtáblán egyenletes játékkal a döntőig meneteltek, ahol ellenfelük a hazai „A” válogatott volt, akiktől 3:2-re kaptak ki Hudákék, így ezüstérmet nyertek. Hudák egyéniben a négy közé jutásért az első helyen kiemelt Volenticstől kapott ki 3:1-re, így Dorina ötödik lett.

Az U13-as lányoknál Szilágyi Lívia (Békési TE) a magyar C-válogatott tagjaként csoportelsők lettek, a 8 közé jutásért a cseh A válogatottat verték, majd kikaptak a német BTTV B-csapatától, így az 5–8. helyen végeztek. Egyéniben Szilágyi Lívia nem jutott a főtáblára. mivel harmadik lett a csoportjában. A vigaszversenyben viszont remekelt, és a döntőig menetelt, ahol kikapott a fehérorosz Likhtarovichtól, így második lett. Az U15-ös fiúknál a Békési TE versenyzője, Kopányi Áron a szegedi Kasa Zsomborral a csapatversenyben csoport második lett, és a 16 közé jutott, ahol kikaptak, így a 9–16. helyen zártak. Egyéniben Kopányi Áron nem jutott tovább a csoportjából, és a vigaszversenyben a nyolc közé jutásért búcsúzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában