Tenisz

2020.01.15. 10:03

Félbeszakadt Bondár Anna mérkőzése

Rövidre sikerült a Bondár Anna bemutatkozása az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjében.

G. P.

A szeghalmi születésű hölgy mindössze 19 percet töltött a pályán, amikor 2:2-es állásnál félbeszakították a cseh Barbora Krejcikova elleni találkozóját.

A játékot a rossz levegő miatt kellett felfüggeszteni Melbourne-ben, ahol a hónapok óta tomboló ausztráliai bozóttüzek füstje miatt nem lehet játszani. A szervezők tájékoztatása szerint szerdára sem lett sokkal jobb a helyzet az egy nappal korábbihoz képest, amikor egészségre veszélyes volt a levegő minősége a városban. Szerdán a minősítés veszélyesről „nagyon rossz”-ra változott.

A globális levegőminőségi adatokat összesítő IQ Air Quality Visual adatai szerint Ausztrália második legnagyobb városában a legrosszabb a levegő minősége az egész világon a bozóttüzek miatt keletkezett füst és por okán. Melbourne-ben kedden sorozatban második nap nyilvánították veszélyesnek a város levegőjét. A hatóságok ezért felszólították a lakókat, hogy ne hagyják el otthonaikat, vigyék zárt helyre az állataikat, és csukják be az ablakokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában