Sportpolitika

2020.01.06. 13:01

Év eleji fogadást tartottak Szarvason

Hagyomány már Szarvason, hogy 1999-től minden év elején a város vezetői újévi fogadást adnak a helyben működő sportegyesületek irányítói, edzői számára. Az elmúlt héten is megtartották az összejövetelt, amelyen Babák Mihály polgármester köszöntötte a vendégeket, és köszönte meg az elmúlt évi munkájukat. Elismeréssel nyugtázta, hogy a város lélekszámához mérten rendkívül sokszínű sportélet folyik Szarvason, ahol 22 bejegyzett sportegyesület van.

V. L.

Ezek a klubok nem csak tartalommal igyekeznek megtölteni a települést, de a fejlesztéseik révén komoly beruházásokat is a városba hoznak. Konkrét példaként említette a jégpálya tavalyi megvalósítását, a kajakosok bázisául szolgáló vízitelep folyamatos megújulását, a küszöbön álló karate akadémia projektjét, a 875 millió forint értékű Honvédelmi Sportközpont megépítését, vagy a labdarúgók 50 milliós stadion rekonstrukcióját. A kudarcok közé sorolta az Alkotmány utcai sportcsarnok felújítását érintő pályázatot, amelyet az önkormányzat elhúzódó megalakulása miatt nem tudtak benyújtani, de mivel a beadás határidejét január végéig meghosszabbították, így ez a terv sem dőlt teljesen dugába.

A következő évek elképzelései kapcsán a város első embere megemlítette a Petőfi utcai sportcsarnok felújítását, a gimnáziumi sportcsarnok pótlását, valamint egy sportcentrum kialakítását a volt Úttörőház helyén, amit a Mittrovszky-kastély fejlesztésével lehetne kivitelezni.

A folytatásban Kiss Attila, az Ifjúsági és Sportbizottság elnöke is köszönetet mondott a sportvezetőknek, hogy időt és energiát nem kímélve szívügyüknek tekintik a helyi sportéletet. Tájékoztatójában kiemelte, hogy a város lehetőségeihez mérten maximálisan igyekszik támogatni a szférát, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy az iparűzési adóbevételek hét százalékát fogják erre a célra fordítani a korábbi öt helyett.

Az évindító fogadások elmaradhatatlan részét képezi 2003-tól, hogy olyan egykori sportolókat, sportvezetőket köszöntenek, akik valamilyen minőségben hosszú ideig álltak a helyi sport szolgálatában, vagy jelenleg is ez teszi teljessé az életüket.

Idén Almási László (kézilabdázó, edző), Bajomi Éva (röplabdázó, sportszervező), dr. Fest Sarolta (atléta, testnevelő tanár), Hódsági Ferenc (úszó, sportvezető), Száva Flórián (kézilabdázó, edző), Szűcs Mihály (kajakozó, sportvezető) vehetett át díszes serleget a város elöljáróitól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában