Vívás

2019.12.27. 14:13

Mézeskalács volt a jutalom

A versenynaptár zsúfoltsága miatt kissé eltért a hagyományoktól a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia Karácsony-kupája.

Az idén már csak a legfiatalabb, még nem versenyző sportolóik népesítették be a Gyulai úti vívóterem pástjait. Ők viszont annál lelkesebben, versenyeztek. Az elsős, másodikos sportiskolásoknál még néha hosszabb volt a párbajtőr, mint a gyerek. Az ő megméretésüket Káli Dávid nyerte, Dóczi Viktória előtt. Az idősebbeknél már külön vívtak a fiúk és a lányok. A hölgyeknél Juhász Hanna nyakába akasztották a mézeskalács érmet, Pataki Anna állt a dobogó második fokán, Sánta Dorka lett a harmadik. A fiúk között Sáfián Áron nyert, Bencsik Áron és Makra Bence előtt. A verseny után a gyerekek kisebb ajándékokat vehettek át. A kupa kiváló alkalom a vívás megismertetésére a szülőkkel, testvérekkel, hozzátartozókkal.

Fotó: Kiss Zoltán

A karácsonyi ünnepek után edzőtáborba vonultak a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia korosztályos párbajtőrözői. Dékány Kinga, Kazár Dóra, Petri Renáta, Keszthelyi Zsombor és a serdülőkorú Lenkefi Soma Boldizsár szombattól-hétfőig Budapesten készül a 2020-as versenyekre. Az elsőre nem is kell sokat várniuk, hiszen január 5-én és 6-án Udinébe utaznak a legjobb junior vívók, ahol világkupán gyűjtögethetnek pontokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában