Darts

2019.12.01. 15:03

Feljutott a csabaiak második csapata az NB I.-be

A férfi és a női csapatbajnoki döntőkkel ért véget a fővárosban a 2019-es magyar darts szezon.

Verasztó Lajos

A férfiaknál egy zuglói klub bontott zászlót, a Smile DC nyerte a bajnoki címet, egy magas színvonalú döntőben a Pestújhely SC ellen. A nőknél viszont a Sport DC megőrizte első helyét. Itt is komoly csata volt, de végül nem sikerült a trónfosztás. A döntők előtt három fordulót rendeztek minden osztályban. Az első kettőben az erősorrendet, a harmadikban a csoportokból a továbbjutókat döntötték el. Szerencsére sokan voltak a döntő napján is a Lurdy Házban. Nagyon sok érdeklődőt, éppen csak egy sima bevásárlót ragadott magával a verseny hangulat.

A férfiaknál három osztályban folyt a küzdelem. Az első osztály végén, azaz a 9. helyen a Szombathelyi DCSE végzett, a Piliscsaba lett a 10. Az utolsó két helyen a Pécsi DC és a Újpalotai Kavicsos DSE végzett, ők búcsúztak az első osztálytól.

A másodosztályból A szegedi Partiscum DC, és a Békéscsaba Darts SE II. csapata jutott fel a legjobbak közé. A Partiscumban olyan játékosok szerepeltek, mint a válogatott Petrács Gábor, vagy Németh Szabolcs, aki megnyerte legutóbb a Magyar Darts Ligát. A csabaiak 9–0, 9–3-ra verték a Sport DC-Nagykőrös csapatát a feljutásért. A csabai együttes tagjai: Papp Rajmund, Szabó Dániel, Zsiros László, Székely Levente, Sztrovecz László.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában