Uszonyos úszás

2019.12.20. 10:31

Békéscsabai érmek születtek a kecskeméti országos bajnokságon

V. L.

A Békéscsabai Előre ÚK versenyzői a 7. alkalommal kiírt országos rövid pályás uszonyos úszó bajnokságon vettek részt. A kecskeméti versenyen öt békéscsabai lépett rajtkőre. A viadal előtt adták át az egyesületek képviselőinek, sportolóinak az idei aranyjelvényes minősítésért járó kitűzőket.

A csabaiakat öten képviselték, név szerint Szász Anna, Bartyik Bianka, Szász Máté, Szabó János és Temesvári Kata. A legeredményesebben Szász Anna szerepelt, aki 100 méteren bronzérmes, 200 és 400 méteren ezüstérmes lett korosztályában. A dobogón mellette állt Bartyik Bianka, akivel időnként helyett cseréltek, ugyanis 100-on Bianka volt gyorsabb, így ezüstérmes lett, míg 200 és 400 méteren bronzérmet érdemelt ki.

Szász Máté 100-on és 200-on egyaránt a 4. helyen végzett, de a neki legjobban fekvő 400 méteres távon már a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Szabó János, ahogy növekedett a táv, úgy lépegetett előre és értékes pontszerző helyeket gyűjtött. Temesvári Katára a szokásos, stabil szereplés volt a jellemző, apró javulásokkal. Egyébként mindenki egyéni csúccsal fejezte be a bajnokságot. V. L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában