röplabda

2019.12.06. 11:07

A címvédő Vasas Óbuda lesz a BRSE szombati vendége

A Békéscsabai RSE és a bajnoki címvédő Vasas Óbuda is kupameccsel hangolt a soron következő Extraligás feladatra, előbbi Rigában a Challenge Kupában, utóbbi a hazai kupasorozatban az MTK Budapest ellen játszott. A két együttes szombaton 19.30 órától a Viharsarokban csap össze egymással.

Gajdács Pál

Röplabda Extraliga Békéscsabai RSE-MTK

Fotó: Imre György

Azért néhány szó erejéig még térjünk vissza a BRSE szerdai lettországi kupacsatájára, melyen végül 3:1-re a magyar csapat diadalmaskodott. Vasja Samec Lipicer, a Békéscsaba vezetőedzője a siker ellenére sem volt maradéktalanul elégedett csapata produkciójával és ennek már a mérkőzés utáni nyilatkozatában is hangot adott. Szerinte az első és a negyedik szettben nem volt megfelelő a hozzáállás

– A negyedik szettben azt hittük, ez a meccs már megvan, aztán mindenki a másikra várt, hogy csináljon valamit. Az ellenfél viszont végig küzdött. Ebbe a hibába sokszor beleesünk a még nálunk is fiatalabb csapatok ellen: elhisszük, hogy könnyen jön minden, aztán amikor nem, akkor megijedünk. Többet kellene magunkkal foglalkozni, és nem az ellenféllel, valamint higgadtnak maradni. Ha kiabálok, akkor jól játszunk, ha nem, akkor nem. Ez így nem felnőtt röplabda, hanem junior. Persze, sok fiatalunk van, akik így szereznek tapasztalatot, de muszáj lesz ezekben fejlődni – dohogott az edző.

Keménynek tűnő szavak, de jogosak, hiszen az első szett elvesztése után hátrányból kellett folytatni, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy döntő játszmára kerüljön sor.

Szombaton egy, még a lettországinál is nehezebb mérkőzés vár Bodovics Hannáékra. Önbizalomra adhat okot a rigai elsöprő második szett és a bajnokság első körében Budapesten aratott értékes, bravúros csabai siker is. Persze azóta már sok minden változott, Törökék könnyebb párharcon vannak túl, s utazniuk sem kellett a héten, míg a csabaiakban azért benne maradhatott a szerdai meccs és az utazás fáradtsága.

A szurkolók mindenesetre egy izgalmas, jó párharccal számolnak és bíznak az újabb bravúrban. Ez tökéletes játékkal és az új igazolást, Mia Jerkovot is bevetve akár még össze is jöhet.

Az Extraliga állása: 1. Kaposvár 24 pont (25:5 9 mérkőzés), 2. Nyíregyháza 21 (21:3, 7), 3. Békéscsaba 17 (18:9, 8), 4. Vasas 15 (17:9, 7), 5. ÚTE 6 (10:21, 8), 6. MTK 6 (9:21, 8), 7. Jászberény 5 (10:21, 8), 8. Haladás 2 (5:26, 9).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában