Futás - Galériával

2019.11.10. 13:35

Sikeres volt a futónap Mezőhegyesen

Szombaton Mezőhegyesen „Mozgásban az egészség” szabadidősport népszerűsítése a Dél-alföldi Régióban című pályázat keretében első alkalommal rendezték meg a Mezőhegyesi Futónapot, amelyen a részvétel mindenki számára ingyenes volt. A kellemes időben megtartott rendezvényen jól érezték magukat a résztvevők.

Verasztó Lajos

A Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Diáksport Egyesület, és a Dél-Alföld Sportjáért Alapítvány 2,1 km-es, 5,2 km-es, 10,5 km-es és félmaratoni távval várta a futás szerelmeseit és azokat, akik most ismerkednek a sportággal. Minden távon chipes időméréssel, frissítéssel, az előnevezőknek befutóéremmel, minden teljesítőnek oklevéllel készültek a szervezők.

Petrócki Ádám projektmenedzser, a rendezvény egyik fő szervezője így értékelt: – Örülünk neki, hogy az időjárás kegyeibe fogadta az indulókat, akik napos időben vághatnak neki a különböző távoknak. Nemcsak helyi és Békés megyei futók vettek részt a rendezvényen hanem jöttek Csongrád megyéből, és a szomszédos Romániából is. Hagyományteremtő szándékkal hoztuk létre a futónapot, és szeretnénk jövőre is megrendezni.

A szombati viadalon 203-an rajtoltak, közülük 201 sportember érkezett a célba, csak a félmaratont nem tudta teljesíteni két futó.

Elsőként a 2,1 km-es távon (21 induló) rajtoltak a diákok, itt 10 éves korig nevezhettek a fiatalok. A számot a fiúknál 10 éves mezőhegyesi Varga Viktor nyerte 8 perc hat másodperces idővel. A lányoknál Varga Hanna Sára (Mezőhegyes) bizonyult a legjobbnak, 11:30 perces idővel.

Az 5,2 km-es távon (75 induló) a 14 éves mezőkovácsházai Körömi János Pál győzött 20 perc 40 másodperces idővel. A nőknél a makói Panyor Krisztina érkezett elsőként a célba, ideje: 22:24.

A 10,5 km-es, negyedmaratonnak hatvanhárman vágtak neki, itt elsőként az 1985-ös születésű hódmezővásárhelyi Varga Mihály érkezett a célba, aki 44 perc 53 másodperc alatt teljesítette a távot. A nőknél dr Nagyné Sullay Márta nyert Gyuláról, ideje: 52:05.

A 21 km-es félmaratonon negyvennégyen rajtoltak, a győzelmet az 54 éves hódmezővásárhelyi Dezső Sándor szerezte meg, aki egy óra 26 perc 51 másodperc után érkezett a célba. A nőknél a 20 éves békéssámsoni Murvai Vanessza Ildikó bizonyult a leggyorsabbnak, aki 1 óra 47 perc 41 másodperc alatt teljesítette a 21 km-es távot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában