vívás

2019.10.24. 13:20

Paulik Tamás sikeresen debütált a nemzetközi versenyen

A hétvégén Belgrádban, a kadet európai körverseny aktuális állomásán járt a Kondorosi Vívó SE reménysége, Paulik Tamás, aki ragyogó vívással bejutott a nyolcas döntőbe.

G. P.

fbt

A szerb fővárosban 16 ország 106 vívója lépett pástra. Paulik első éves kadetként, idén kezdte az ismerkedést a nemzetközi mezőnnyel. Ahhoz, hogy ezt megtehesse, először a hazai válogató versenyeken kellett remekelnie, hiszen ezen az EFC Kadet körverseny-sorozatban országonként maximum 20 fő vívhat, vagyis kell hozzá az előkelő magyar ranglista helyezés. Mivel Tamás, a hazai válogatókon is remekül vívott, így indulási jogot szerzett az EFC Európai körversenyeken.

Paulik Ádám és edzője, Pusztai Péter /Fotó: Kondorosi Vívó egyesület/

A csoport mérkőzéseket 3 győzelemmel és 2 vereséggel zárta. Egy ukrán, és egy francia vívótól kapott ki és a 128-as táblára a 49. helyen került fel. Az első körben egy török vívót győzött le, majd honfitársát, Bene Zoltánt két tussal. A 32 között az ukrán Illiát búcsúztatta (15:10) úgy, hogy ellenfele az első harmad végén már 5:1-re is vezetett. A szünetben sikerült átbeszélnie Pusztai Péter edzővel, hogy mi lehetne a megoldás, és ezt Tamásnak sikerült a páston maradéktalanul megvalósítani, és az asszót megfordítani.

A következő körben ismét egy ukránt győzött le (15:11), hogy a 8 között a későbbi győztes román Zarnescuval találkozzon. Vele már nem bírt a kondorosi ifjú (8:15), de a 8. helye így is kiemelkedő eredmény.

A jövő hétvégén az ausztriai Klagenfurtban folytatódik az EFC Európai körverseny, majd három hét múlva a németországi Bonnban. Paulik Tamás mindkét versenyen indulni fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában