Dzsúdó

2019.10.14. 16:14

Kara Bence ezüstérmes Bakuban

A hétvégén a Békés Megyei Kano Judo SE versenyzői az ifjúsági korosztályos országos bajnokságon vettek részt Cegléden. Gyáni János versenyzői két ezüstéremmel és egy pontszerző ötödik hellyel tértek haza. Az egyesület versenyzője, Kara Bence Bakuban a nemzetközi viadalon a dobogó második fokára állhatott.

V. L.

A tavalyi országos bajnok Sóczó Rebeka ismét a döntőig menetelt, bár vállműtét előtt áll, a sérülés nem akadályozta meg abban, hogy ebben az évben is bajnoki címért küzdjön. A döntő mérkőzés előtt három magabiztos győzelmen volt túl, majd a fináléban ceglédi riválisával, Sági Nikivel találkozott, válogatott versenyzőkhöz méltó küzdelmet láthattunk tőlük. A mérkőzésen időntúli aranyponttal végül Rebeka maradt alul, és lett a 70 kg-os súlycsoport ezüstérmese.

Beküldött fotó

A Békés megyei egyesület serdülő korosztályos válogatottja, Szentandrászki Gréta két-három évvel idősebbek között mérettette meg magát ezen a versenyen. A fiatal tehetség nagy meglepetést okozott a 63 kg-osok mezőnyének, hiszen három magabiztos győzelemmel, profi szinten kivitelezett technikákkal a döntőig menetelt. A fináléban idősebb, rutinosabb ellenfelével szemben apró hibát követett el, ami miatt alulmaradt, így a súlycsoport legfiatalabbjaként a dobogó második fokára állhatott. Ez a verseny jó felmérés volt a napokban Szlovéniában megrendezésre kerülő nemzetközi megmérettetés előtt.

A gyulai Bozó Bence is serdülőként szerepelt az ifjúságiak között a +90 kg-os kategóriában. Két technikás győzelem után bronzéremért küzdhetett meg a súlycsoport egyik klasszisával, végül pontszerző ötödik helyen végzett.

Eközben a magyar válogatott hét versenyzővel utazott ki nemzetközi versenyre az azeri fővárosba, Bakuba, az egyesület reménysége, Kara Bence is a csapat tagja volt, és a +81 kg-ban képviselte hazánkat. Kara Bence jó formában állt tatamira, két győzelem után az aranyéremért küzdhetett. A döntőben szépen küzdött, majd az utolsó tíz másodpercben ellenfele pontot tudott szerezni, így ezüstéremmel tért haza Azerbajdzsánból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában