Dzsudo

2019.10.03. 15:19

A Kano Judo SE fiataljai ismét bizonyítottak

Hétvégén a Békés Megyei Kano Judo SE versenyzői ismét szép eredményeket értek el több hazai megmérettetésen. Gyáni János mester csapatának tagjai a hétvége folyamán egy arany–, és két bronzérmet, valamint két pontszerző ötödik helyet szerzett.

Verasztó Lajos

A dobogó tetején Perecz Márk, az Atom-Kupa győztese /Beküldött fotó/

A Pakson megrendezett immár 38. Atom-Kupán, diák B korosztályos országos rangsorversenyen a már kétszeres diákolimpiai bajnok Perecz Márk képviselte az egyesületet az utánpótláskorúak között. A fiatal tehetség magabiztosan szerepelt, annak ellenére, hogy egy súlycsoporttal feljebb lépett tatamira. A döntőben az eddig veretlen bajnokkal küzdhetett meg az aranyéremért, ahol a békéscsabai versenyző alig fél perc alatt hajtott végre ippon értékű akciót ellenfelén és került ki győztesen, így újabb bajnoki címmel büszkélkedhet.

A fiúk között –42 kg ban a gyomaendrődi Jónás Zalán nagy fejlődésen ment keresztül egészen a döntőig menetelt, kis taktikai hibával maradt alul végül ezüstérem került a nyakába.

A dobogó tetején Perecz Márk, az Atom-Kupa győztese /Beküldött fotó/

A hétvége folyamán az idősebbek is tatamira álltak az U23 korosztályos országos bajnokságon, ahol a Kano SE négy versenyzője volt érdekelt.

A női –70 kg-os mezőnyben a sorsolás ismét összehozta a csabai versenyzőket, ebben a szezonban már harmadik alkalommal, Fehér Dóra és Sóczó Rebeka egymás ellen küzdöttek meg a bronzéremért. A mérkőzésen ez alkalommal Fehér Dóra bizonyult jobbnak és lett az érem tulajdonosa, míg Rebeka pontszerző ötödik helyen végzett.

A –78 kg-os súlycsoportban Gyáni Amanda egy héttel a második térdműtétje előtt állt tatamira, és a pontszerző ötödik helyet szerezte meg.

A férfiak +100 kg-os mezőnyében Láza György magabiztos győzelmekkel hozta tőle megszokott formáját egészen az elődöntőig menetelt, a bronzmérkőzésen kimagasló földharc technikát hajtott végre ellenfelén, így a dobogó harmadik fokára állhatott.

Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke irodájában egyeztetett Gyáni Jánossal, a Békés Megyei Kano Judo SE, és Kovács Jánossal, a győri Vitál Judo Klub vezetőedzőjével arról, hogy decemberben Japán küldöttség érkezik hazánkba. A tervek szerint december 14. és 19. között tartózkodik majd Magyarországon a versenyzőkből is álló japán küldöttség, amely december 15-én vasárnap Győrben vesz részt közös küzdelmi edzésen, illetve csapatversenyen, majd december 17-én kedden Békéscsabán, a Csaba Park rendezvény csarnokában tart közös küzdelmi edzést és csapattalálkozó 15:30 és 18:30 között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában