Kézilabda

2019.09.28. 15:35

Kikapott a Békés idegenben

Az NB I. B-s férfi kézilabda-bajnokság harmadik fordulójában nem bírt a tavaly még élvonalban szereplő Cegléddel a békési csapat.

Verasztó Lajos

A viharsarki gárda jól védekezett a meccsen, de támadásban túl sokat hibázott, amit a hazaiak megbüntettek.

Ceglédi KKSE–Optimum Solar-Békési FKC 23–18 (13–9).

NB I. B-s férfi-mérkőzés. Cegléd, 450 néző. V.: Rontó Á., Szanyi P. Békés: Pajkó – CSUKA 4, Haszilló, Morva, Székely, Oláh 5 (3), Fedor 3. Cs.: BORBÉLY, Takács (kapusok), Gál, Ferenczi 4, Bátky P., Kiss R., Boda 1, Kecskés, Dénes 1. Edző: Papp Bálint. A

Cegléd legjobb dobói: Szepesi 6, Hajdú 5.

Kiállítások: 8, illetve 6 perc. Hétméteresek: 2/0, ill. 3/3.

A találkozó elején a hazai csapat kezdett jobban, hamar átvette az irányítást, különösen a védekezésük volt eredményes, amiben közrejátszott az is, hogy a békésiek sokat hibáztak támadásban. Fokozatosan növelte előnyét a Cegléd, a 23. percben már hat góllal vezettek. A hátrányból a félidő végéig sikerült faragniuk a vendégeknek, így négygólos ceglédi előnnyel mentek a szünetre a csapatok.

A második félidő elején a fiatal Borbély kapus remek védéseinek köszönhetően tovább kapaszkodtak a látogatók. Már csak egyetlen gól volt a csapatok között a különbség (44. p.: 15–14), amikor is a vendégek támadásban elkövetett technikai hibáit kihasználva ismét négy találatra növelte előnyét a házigazda. A találkozó utolsó tíz perce már arról szólt, hogy a kialakított különbséget sikeresen megőrizze a Cegléd.

Papp Bálint: – A második félidőben lett volna lehetőségünk a fordításra, de az elkövetett hibáinkat kihasználta a Cegléd, és végül magabiztosan győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában