Röplabda

2019.09.20. 12:18

Kerékpárra pattanak a csabai röplabdázók

Idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programjához a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület.

Gajdács Pál

Az ötszörös magyar bajnok, tavaly a CEV Kupában legjobb 4 közé jutott klubnál a kerékpár a leggyakrabban használt közlekedési eszköz a mindennapok során. A dolgukat megkönnyíti, hogy egész Békéscsabát behálózzák a jó minőségű kerékpárutak. Másrészt pedig a játékosok és a klubnál dolgozó szakemberek igyekeznek jó példát mutatni, ezzel is elősegítve a környezettudatosság növelését, valamint a fenntartható városi közlekedés népszerűsítését.

Az Európai Mobilitási Hét programjához kapcsolódó Autómentes Nap minden évben nagy népszerűségnek örvend a békéscsabaiak körében. A város önkormányzata ebben az évben is egész napos programokkal készül minden korosztály számára szeptember 22-én, vasárnap.

Fotó: BRSE Facebook oldal

– Öt éve jött az ötlet, hogy támogatóink segítségével, minden játékosunknak és a szakmai stáb tagjainak egyedi a nevükkel és a számukkal ellátott kerékpárt biztosítsunk. Ismereteink szerint a projekt ötletét azóta Európa több országában is átvették – nyilatkozta Baran Ádám, a BRSE elnöke.

Az egyesület játékosai nap, mint nap kerékpárral járják a várost és érkeznek edzésre. A BRSE amerikai feladója, Ashley Evans évek óta odafigyel a környezetbarát életvitelre.

– Nagyon hálás vagyok, hogy az elkövetkezendő hónapokban egy olyan városban élhetek, ami a legegyszerűbb, a leghatékonyabb és a legkörnyezetbarátabb közlekedési formát, a kerékpározást használhatom – fogalmazott Ashley Evans.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában