röplabda

2019.09.14. 20:30

A romániai Lugoson játszott négy szettig tartó felkészülési mérkőzést a Békéscsaba

A romániai Lugoson játszotta a felkészülési időszak újabb tesztmeccsét a Békéscsabai Röplabda SE női csapata. Nagy küzdelmet hozott felkészülési találkozó a nemzetközi porondon szintén érdekelt ellenféllel szemben.

G. P.

CSM Lugoj-Békéscsabai Röplabda SE 2:2 (-22, 14, 23, 17)

Felkészülési női röplabdamérkőzés, Lugos.

BRSE: Evans, Glemboczki, Klaric, Szedmák, Bodovics, Bodnár. Cs.: Molcsányi (liberó), Fábián, Dapic, Sebestyén, Pekárik. Vezetőedző: Vasja Samec Lipicer.

Romániában játszotta soros felkészülési mérkőzését az ötszörös bajnokcsapat, a Challenge Kupában szintén érdekelt CSM Lugoj együttese ellen. A felek előzetesen 4 szettes találkozóban állapodtak meg.

Jól kezdett a BRSE, Glemboczki nagyszerű nyitásai vezették fel a találkozót, melyet követően Bodovics Hanna pillanatai következtek. Pillanatokon belül felzárkóztak a hazaiak és egyenlőt mutatott az eredményjelző. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, élvezetes találkozót láthatott a nagyérdemű. A békéscsabaiaknál pályára lépett hosszú sérülés után Szedmák Réka is, akit rögtön a kezdőbe jelölt Vasja Samec Lipicer. A fiatal átló igyekezett meghálálni a bizalmat, az ő pontja zárta le az első szettet. (22:25).

A második etap az előzőhöz hasonló koreográfia szerint zajlott. Aztán ritmust váltott a hazai gárda, amely jelentős előnyt szerzett. A csabai tréner előbb időt kért, majd cserélt, pályára lépett Dapic, Fábián és Sebestyén is. A különbség azonban nem csökkent, így egyenlített a Lugos.

A harmadik szettre érkezett az Európa-bajnokságon jó teljesítményt nyújtó Pekárik Eszter is. Mindkét mester forgatta csapatát, minden játékos lehetőséget kapott. A hajrá komoly izgalmakat hozott, végül minimális különbséggel a hazaiak felé billent a mérleg nyelve.

Hatott a fejmosás, hiszen a negyedik játékrészben végig a BRSE dominált. Barbára Dapic elkapta a fonalat és bombáira nem volt ellenszere a lugosiaknak. Csatlakozott hozzá Glemboczki Zóra és Karla Klaric is, így magabiztosan hozta a szettet a BRSE, ezzel kialakítva a 2:2-es végeredményt.

Vasja Samec Lipicer: – Ez volt az első mérkőzésünk ebben a felállásban, látszott még az összeszokottság hiánya. A Lugos előrébb tart nálunk csapatjátékban. Láttam biztató jeleket, de rengeteg munka vár még ránk, hogy a megfelelő szintre jussunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában