Íjászat

2019.08.14. 10:31

Zvolenszky Gergő junior Európa-bajnok

Zvolenszki Gergő személyében gyulai győztese is van a lengyelországi történelmi íjász Európa-bajnokságnak.

V. L.

A rangos viadal helyszíne a lengyelországi Golub-Dobrzyn városa volt, ahol augusztus 8. és 11. között zajlottak a küzdelmek. A húsz ország versenyzőinek részvételével életre hívott kontinenstornán a gyulai Kerecsényi László Íjász Egyesület több versenyzője is íjat fogott.

A sportág legjelentősebb európai rendezvényén óriási mezőny, nem kevesebb, mint húsz nemzet háromszáznegyven versenyzője mérettetett meg, hogy eldöntse a kategóriánkénti bajnoki címet. A férfi és a női mezőny vadászíj, modern anyagú történelmi íj és természetes anyagú történelmi íj kategóriában lépett a célok elé.

A közel harminc fős magyar csapatból jelentős számban versenyeztek gyulaiak, a Kerecsényi László Íjász Egyesület színeit is képviselve Zvolenszki Richárd, Zvolenszki Gergő, Lovász Tamás, Bajnóczi Ervin, Pénzes Zoltán, Gyenes Gábor, Gyarmati Gábor és Püski János vett részt.

A fürdővárosi egyesületből Zvolenszki Gergő jegyezte a legszebb eredményt. A fiatal versenyző már a döntőbe is a legjobb eredménnyel kvalifikálta magát a juniorok mezőnyében, majd a döntő küzdelmeiben megtartva előkelő helyét elhódította az Európa-bajnoki címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában