Kosárlabda

2019.08.05. 16:00

Véget ért a nyári szünet a Békési SZSK NB I. B-s férfi csapatnak

A Bonyháddal együtt a Békési SZSK is elköszönt tavasszal az NB I. B-s férfi bajnokság Piros csoportjától és a 2019–20-as szezont az osztály Zöld jelű csoportjában kezdheti meg.

Gajdács Pál

A kiesés miatt nagy volt szomorúság a békési együttes háza táján, hiszen a csapat és a lelkes, a kedvenceiket az ideiglenes békéscsabai otthonukba és az idegenbeli mérkőzésekre is elkísérő szurkolók megszokhatták már az évek alatt, hogy magas színvonalú kosárlabdát és erős csapatokat láthatnak a másodosztályban.

A csapatnál azonban már előre tekintenek, és azt remélik, hogy csak átszállójegyet váltanak a Zöld csoportba.

A békési alakulatnak véget ért a nyári szünet és hétfőn nekiveselkedtek a felkészülésnek. Az mindenképpen jó hír a szurkolóknak, hogy a csapat nagy része együtt maradt, igaz, így is volt veszteségük.

Lógár Bence /Beküldött fotó/

– Sajnos távozott a magasemberünk, Gruda Gergely, aki az NB II.-es Békéscsabai KK-ban játszik tovább – tájékoztatott Balog Vilmos, a Békési SZSK edzője. – Idén valószínűleg több lehetőséghez jutott volna a fiatal játékos, akinek sajnáljuk a távozását. Sipaki István leérettségizett és Szegeden kezdi el felsőfokú tanulmányait, és szintén távozik.

A békési klubvezetés három új játékos leigazolásában gondolkodik, ebből az első már realizálódott is, az 1997-es születésű, zalaegerszegi nevelésű, 198 centi magas Lógár Bence pótolhatja Gruda Gergelyt. A fiatal magasember Veszprémből teszi át a székhelyét a Viharsarokba.

– Fontos szerep hárulhat a fiatal játékosra – mondta Balog Vilmos. – További két játékossal erősítenénk meg a keretünket, egy magasembert és egy egyes, illetve kettes poszton bevethető fiatalt szeretnénk magunknak megnyerni. Nem kizárt, hogy már a héten megegyezünk az egyik játékossal.

Az edzőtől megtudtuk, hogy hétfőtől napi két edzéssel hangolódnak a szeptember 15-én kezdődő pontvadászatra. Az első négy hétben napi két edzésen vesznek részt a játékosok. Délelőttönként a békési atlétikai pályán futások, a konditeremben erősítés, délutánonként a békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban, vagy a békési Karacs iskola termében termi foglalkozások szerepelnek a programban. A jövő hét végén a Nagybecskerek ellen már tesztmeccset vívnak.

Békésen nem titkolják, az azonnali visszajutás az alapvető céljuk.

– Igyekszünk megszerezni a feljutást érő első, vagy második helyet, de tudjuk, hogy több csapat, az Óbudai Kaszások, a Pápa és a Győr is megerősödött. A két évvel ezelőttihez képest erősebbé vált ez a csoport – adott némi háttér-információt az ellenfelekről a békésiek edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában