Labdarúgás

2019.08.30. 09:53

Változás történt két csapat kispadján is

Egy döntés következményeként két megyei csapat kispadján is új edző debütálhat az előttünk álló hétvégén. A Gádoroson pár hete munkát vállaló Galát Pál gondolta úgy, hogy a házon belüli problémák miatt inkább átadja a lehetőséget valaki másnak.

Gajdács Pál

– Nagy szívfájdalom számomra, hogy nem úgy alakult a csapatépítés, ahogyan azt a csapathoz kerülve elterveztük – indokolt velősen az edző, aki a hírek szerint nem igazán tudott kinek edzéseket tartani a hétköznapokon, és mindez a bajnoki eredményekre is rányomta bélyegét, ennek az eredményeként áll a csapat két vereséggel.

Nem maradt azonban kispad nélkül, hiszen a Kardos irányítását vette szinte egyik óráról a másikra, ahol így már Jurák György is ténylegesen csak a játékra koncentrálhat.

– Az ottani vezetők jelezték, hogy nagy a baj és feltétlenül szükség lenne rám. Érzelmi döntést hoztam, hiszen szülőfalum csapatáról van szó, amelyet már többször irányítottam és jól ismerek – tette hozzá Galát Pál, akit a kardosiak a nyár folyamán is megkerestek, de akkor nemleges választ adott.

A két gárda sokban megegyezik, hiszen mindkét helyen „ég a ház”, a B-csoportos alakulatnál azonban több játékos bevonásával megoldódni látszódnak a problémák. Radics József és Tusjak Gábor követte az edzőt Gádorosról, Tóth Benjámin pedig a Szeghalmot maga mögött tudva folytatja Kardoson a pályafutását.

Mellettük három fiatallal is gyarapszik a keret: Szász Zsombor és Menárik Norbert a Kondoros szétszéledő ifjúsági csapatától érkezett, míg Menárik István a Déli Aprók U19-es gárdájában játszott. Szükség lenne még egy kapusra, mivel az egyke hálóőr, Galát Ákos az előző héten sérülést szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában