Kézilabda

2019.08.18. 13:08

Külföldi csapatok ellen mérhették le Békéscsabán, hol is tart a csapat

A román bajnok SCM Ramnicu Valcea, a szerb ZORK Jagodina és a házigazda EUbility Group-Békéscsabai ENKSE részvételével két napos nemzetközi felkészülési torna zajlott a hétvégén a békéscsabai városi sportcsarnokban.

Gajdács Pál

KŽzilabda FelkŽszŸlŽsi n?i torna BŽkŽscsaba El?re-Valcea (rom‡n)

Fotó: Imre György

Az első mérkőzésen, szombaton a békéscsabaiak döntetlenre végeztek a Valceával. A vasárnapi matinén a szerb ZORK Jagodina ellen végig uralva a találkozót, magabiztos győzelmet arattak és veretlenül a második helyen végeztek.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE–SCM Ramnicu Valcea (román) 27–27 (15–14)

Aegon nemzetközi női felkészülési torna, Békéscsaba, 400 néző. Békéscsaba: Balog – Kovács A. 4, Kopecz 4, Marincsák 13 (3), J. Agbaba 3, Barján, Bottó 1. Cs.: Kukely A. 1, Dezics 1, Mézes, Dombi K. Vezetőedző: Horváth Roland. A Valcea legjobb dobója: Elghaoui 7. Kiállítások: 4, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 4/3.

Fotó: Imre György

A szombat délelőtti mérkőzésen végig a Békéscsaba uralta a játékot, a 17 játékossal, három kapussal érkező román bajnok kétszer, az első félidő 20. percében (9–10) és az utolsó percben vezetett. Az egész mérkőzésen jól védekező, jó kapusteljesítményt bemutató lila-fehérek nem hagyták teljesen kicsúszni a mérkőzést a kezükből, a legvégén sikerült egalizálniuk.

A csabaiaknál Ivana Dezic révén egy varasdi születésű horvát próbajátékos is pályára lépett, aki balátlövő posztján szerepel. A játékos korábban éveken át játszott a horvát HC Podravka Vegeta csapatában, melyel rendszeresen szerepelt az EHF-kupában. A tavalyi szezont a lengyel SPR Pogon Szczecin együttesénél töltötte.

Az 1. nap másik mérkőzésén:

SCM Ramnicu Valcea–ZORK Jagodina 27–16.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE–Zork Jagodina 29–25 (15–9)

Békéscsaba: Balog – Kovács A. 9, Kopecz 6 (1), Marincsák 3 (2), J. Agbaba 2, Barján, Bottó 1. Cs.: Horvát D. (kapus), Kukely A. 5, I. Dezic 1, Mézes 2, Dombi K. Vezetőedző: Horváth Roland. a Jagodina legjobb dobója: Tatár 5.

Kiállítások: 10, ill. 4. perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4.

Mindkét csapaton meglátszódott az előző napi mérkőzés okozta fáradtság. Ez a szokásosnál több technikai hiba és az olykor lassúbb tempójú játékban nyilvánult meg. A Békéscsaba mindenesetre végig kézben tartotta a mérkőzést, a szerb együttes egyszer sem vezetett. A lila-fehérek játékában a két nap során több pozitív elemet is láthattunk. Dicsérendő a lányok hozzáállása, főleg a román bajnok Valcea ellen, amelytől nem ijedtek meg.

Az Aegon nemzetközi női felkészülési torna végeredménye: 1. SCM Ramnicu Valcea, 2. EUbility Group-Békéscsabai ENKSE, 3. Zork Jagodina.

Különdíjasok. Legjobb kapus: Marta Batinovic (Valcea). Legtechnikásabb játékos: Tatár Adriána (Jagodina). Gólkirálynő: Marincsák Nikolett 16 találattal.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában