kézilabda NB II.

2019.08.01. 12:22

Egyre nagyobb szerepet kapnak a Békéscsaba DKSE ifijei

Huszonöt megszerzett ponttal (12 győzelem, 1 döntetlen és 9 vereség, 639 dobott és 586 kapott gól) a 6. helyen fejezte be az NB II-es felnőtt bajnokság 2018–2019-es szezonját a Békéscsaba DKSE férfi együttese. A dobogós álmokat szövögető csapatnál nem voltak túlságosan boldogok az eredmény miatt, már csak azért sem, mert egy évvel korábban bronzérmet harcoltak ki.

G. P.

– Kicsit szomorúak voltunk a végeredmény miatt, mivel jó csapattal rendelkeztünk, de sajnos kevesebbet tudott együtt edzeni a komplett csapat, hiányzott az összeszokottság – indokolt Forczek Győzőné, a Békéscsaba DKSE elnöke. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a játékosok közül jó néhány a legalább akkora, ha nem nagyobb igénybevételt jelentő I. osztályú ifjúsági bajnokságban is érdekelt volt.

– Az a csapat a tizenegyedik helyen végzett, a serdülők pedig – szintén az I. osztályban – a nagyon jó ötödiken, olyan klubok korosztályos csapatai között, mint a Szeged, a Cegléd, vagy a Gyöngyös.

A DKSE fiataljainak idén is megmarad a kettős terhelés, hiszen a klub vezetése nevezett a két korosztályos sorozatba. Hangsúlyos maradt ugyanakkor az NB II is, hiszen a fiataloknak egyre erősebb felnőtt mezőny kínál roppant hasznos megmérettetési lehetőséget.

– Elértük azt, hogy az ificsapatunk szinte teljes létszámmal játszhatnak az NB II-ben – folytatta a klubvezető. – A felkészülést már elkezdtük Vólent János edző irányítása mellett, aki az I. osztályban játszó ifjúsági és serdülő csapat munkájáért is felel.

Forczek Győzőné néhány változásról is beszámolt.

– Balázs Olivér Mezőtúrra igazolt és egy darabig a térdműtét előtt álló Sztancsik Csaba játékára sem számíthatunk. A korosztályosaink közül többen próbálják ki magukat Békésen, Orosházán, vagy a Nemzeti Kézilabda Akadémián. Idén is rendelkezésünkre fog állni az NB I B-s Kecskemét csapatában kölcsönben szereplő lövő, Csuzi Miklós (20) és Dimovics Ádám (20) is. Érkezik a Pick Szeged kettes csapatából a balkezes szélső, Tusjak Miklós (19). A legfontosabb az, hogy a négy tapasztalt játékos, Kéri Imre, Kovács Miklós, Murányi Bálint és majd a felgyógyuló Sztancsik Csaba mellett az ifikorúaknak elegendő játéklehetőségük legyen.

A célokról a klub elnöke elmondta, hogy mint minden csapat, így a DKSE is szeretne felférni a dobogó környékére.

– Akkor sem leszünk azonban elkeseredve, ha a dobogó környékén zárunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában