Kajak-kenu

2019.08.04. 13:32

Aktív szarvasi részvétel az ifjúsági négyes hajó szép világbajnoki sikerében

Mindössze a német hajó volt képes legyőzni az Opavszky Márk, Szendy Maximilián, Tamási Zsombor, Vajda Bence összeállítású ifjúsági korú egységet K-4 500 méteren a Pitestiben vasárnap befejeződött ifjúsági és U23-as világbajnokságon.

Gajdács Pál

A Szarvasi Kajak-kenu Clubban Nyerges Attila által pallérozott Opavszky Márk főszerepet vállalt a sikerből. Négyesük futamgyőztesként jutott be egyből a vasárnapi döntőbe.

A magyar csapat a számtalan világbajnoki címet szerzett. A sort K-4, 500 m-en a Szellák Szabina, Rendessy Eszter, Kőhalmi Emese, Csikós Zsóka ifi négyes nyitotta. Redl András megnyerte az ifik 1000-es és az 500-as versenyét is. Zupkó Vanda az ifi K-1 1000 méteren végig vezetve nyert.

Fotó: Opavszky Márk Facebook oldala

Az U23-as korosztályban a Koleszár Mátyás, Németh Viktor kajak páros nyert magabiztosan. Szombaton Lucz Anna szerzett világbajnoki címet az U23-asoknál K-1 200 m-en.

A zárónapon az ifiknél Kőhalmi Emese diadalmaskodott K-1 500 m-en és győzött az idősebbeknél Pupp Noémi is ugyanezen a távon. Az U23-ban Biber Karina és Bakó Olga nyert K-2 500-on. Ugyanezen a távon az ifiknél Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter lett aranyérmes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában